Luni, 18 februarie, 7000 de elevi sunt așteptați să participe la prima etapă a simulării pentru examenul de bacalaureat din 2013, cea la limba şi literatura română.

Conform adjunctului IŞJ Suceava, Gabriela Scutaru, prima etapă a simulării va avea loc în perioada 18-22 februarie 2013.

„În cursul acelei săptămâni sunt programate trei zile de testare, 18, 20 şi 22, la prima probă obligatorie pentru elevii din clasele a XII-a, la limba şi literatura română. În data de 20 februarie, elevii vor susţine testarea la matematică sau istorie, în funcţie de profil, iar în data de 22, va fi simulată proba E a examenului de bacalaureat, la una dintre discipline, în funcţie de specializările elevilor. La această probă vom lăsa elevii să aleagă disciplina la care vor susţine testarea. Încercăm să orientăm şi să consiliem elevii cu ajutorul profesorilor, în ideea de a fi capabili să îşi aleagă disciplina de examen pentru cea de-a treia probă”, spus Scutaru.

A doua etapă de simulare pentru examenul de bacalaureat se va desfăşura în intervalul 13-17 mai. Disciplinele de examene vor fi  limba şi literatura română, matematică/istorie, plus o disciplină la alegere.

“În urma primei evaluări, vom analiza rezultatele obţinute. Poate că va fi un semnal de alarmă şi pentru elevi, profesori, părinţi şi atunci mai lăsăm o perioadă de timp până la cea de-a doua simulare, în care elevii să îşi poată îmbunătăţi performanţa şi evident să urmărim dacă vom obţine un progres, ceea ce noi, evident, aşteptăm”, precizat adjunctul IŞJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.