Europarlamentarul Monica Macovei a dezvăluit, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni televizate la postul B1 TV, dedesubturile ultimelor declarații ale fostului șef de stat, Traian Băsescu.

Întrebată cum vede atacurile fostului președinte Traian Băsescu, Monica Macovei a declarat că sunt „dezamăgitoare” și a afirmat că această atitudine l-a „descalificat”.

Totodată, europarlamentarul a lansat o întrebare cheie: „De ce acum o săptămână justiția era bună și după o săptămână justiția nu mai e bună și dăm în ea? Întreb și eu, de ce s-a schimbat de la o săptămână la alta, ce s-a întâmplat?”

„Dezamăgitoare pentru mine și spunea că Iohannis, Ponta și eu vrem ieșirea lui din politică.

Eu sunt pentru libertatea asocierii politice și oricine vrea să facă un partid pentru binele României, să-l facă. După declarațiile pe care le-a dat despre președinta ÎCCJ, despre doamna Kovesi, după părerea mea s-a descalificat și se scoate singur din politică. De ce acum o săptămână justiția era bună și după o săptămână justiția nu mai e bună și dăm în ea? Întreb și eu, de ce s-a schimbat de la o săptămână la alta, ce s-a întâmplat? Am văzut diverse răspunsuri. De ce n-a atras atenția acum o săptămână, când lăuda justiția?

Apropo de parteneriate, m-am uitat la ce a spus doamna Stanciu (…) A fost un bilanț public în care a spus că acum instituții au făcut parteneriat împotriva corupției, noi toți vrem acest parteneriat instituțional împotriva corupției. E gravă sau nu corupția? Lucrăm împreună. E scoasă din context declarația dânsei. De asta e implicat SRI, pentru că e o amenințare la adresa siguranței naționale. Da, corupția îți distruge țara. Uită-te la Ucraina.

Dacă sunt excese în cazuri individuale, vor răspunde în mod individual. Repet, judecătorul arestează, procurorul reține 24 de ore. În fața judecătorului inculpatul vine cu probe.

Traian Băsescu spune de o săptămână că activitatea DNA e bună, apoi după o săptămână spune că nu mai e bună. În lege scrie că magistrații nu au legătură cu SRI. DGIPI mi se pare cel mai periculos, este cel mai necontrolat.”, a declarat Monica Macovei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.