Monica Macovei a declarat că dacă Iohannis va respecta câteva condiții, atunci electoratul său va alege să îi ofere votul. Macovei a pus condiția ca Iohannis să respecte independența justiției și să nu numească în funcții de conducere la DNA sau DIICOT persoane neprofesioniste.

„Întrebarea care se ridică tot mai des aceste zile, și anume ce se întâmplă în turul II. În numele oamenilor care m-au susținut și care au muncit voluntar în campanie pentru că în turul II avem posibilitatea să alegem numai între Iohannis și Ponta, consider că e de datoria noastră să avem opinii. Românii nu votează oameni, ci valori și principii.

Să fim bine înțeleși: nu e nimic de negociat, nu cer funcții, poziții, contracte. Cer respectarea unor principii pentru care lupt și pentru care cei care m-au votat, m-au votat.

Electoratul care m-a votat e format din oameni liberi și nimeni nu poate să le spună cum să voteze. Dacă domnul Iohannis spune da acestor principii, îl vor vota. Îi trimit domnului Iohannis principiile pentru care am fost votată. Să nu numească la DNA, DIICOT procurori care nu sunt profesioniști, curajoși, să nu facă trocuri cu justiția. Tot ce numește să fie format din oameni care au dovedit că știu să facă anchete.

Să spună un NU hotărât cianurilor de la Roșia Montană și să se termine cu visul urât pe care-l trăim de ani de zile”, a spus Macovei.

Macovei a mai precizat că va trimite scrisoarea doar lui Iohannis, afirmând că de la Ponta nu are așteptări.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.