Papa Francisc s-a recules și s-a rugat în fața icoanei Maicii Domnului de la Cacica. Sfântul Părinte s-a aflat sâmbătă la Iași, unde a vizitat Catedrala „Sfânta Maria Regină”, după care a participat, la Palatul Culturii, la o întâlnire cu tineri și familii din Dieceza de Iaşi. Potrivit Vatican News, Papa Francisc a fost condus spre scena din faţa palatului Culturii de copii în costume populare, care-l ţineau de mână pe pontif, asemenea unui bunic ţinut de mână de nepoţi.
Pentru început, episcopul Diecezei de Iaşi, PS Petru Gherghel, a transmis următorul salut Sântului Părinte:
„Sfinte Părinte Francisc, Cu imensă bucurie și onoare vă primim astăzi în mijlocul nostru, aici la Iași! Veniți la noi îndemnându-ne „să mergem împreună!”. Dorim să împlinim acest îndemn împărtășind cu Sanctitatea voastră bucuria credinței sub ocrotirea Maicii Domnului. Icoana Sfintei Fecioare de la Cacica, sub privirea căreia ne întâlnim azi, ne arată care e țelul pelerinajului nostru comun: Cristos cel Înviat. Cu inimi pline de bucuria învierii, vă întâmpinăm cu toții și vă spunem: Bine ați venit! Sfinte Părinte, copiii, chiar în ziua lor, 1 iunie, Vă înconjoară. Tinerii Vă spun, prin cântarea și entuziasmul lor, că Vă iubesc și vă sunt recunoscători pentru mărturia vie de iubire pe care le-o oferiți.

Bătrânii și bolnavii, care v-au întâmpinat în catedrală, se simt și ei mângâiați de prezența Voastră și se bucură când ne amintiți că fără ei și visurile lor tinerii noștri ar fi lipsiți de rădăcini și de speranță pentru viitor. Și familiile diecezei noastre au dorit să vă întâlnească. Multe dintre ele au văzut în această întâlnire o ocazie pentru a se întoarce din străinătate și pentru a vă mulțumi de grija pe care o purtați celor care trăiesc departe de patria lor. Vă salută și toți tinerii aici de față. Și Biserica noastră, familie de familii, vrea să transmită tinerilor tezaurul credinței și al iubirii ca o garanție a fericirii și a speranței!

Toți creștinii, frații și surorile Bisericii Ortodoxe, reprezentanții celorlalte culte din Iași s-au unit cu noi să Vă spună „Bun venit!” în casa noastră comună. În această grădină a Maicii Domnului ne-am rugat pentru Sanctitatea Voastră și misiunea de a-i întări pe toți în credință. Așteptăm cu nerăbdare Mesajul Sanctității Voastre, rugăciunea de încredințare și consacrare pe care o veți înălța către Sfânta Fecioară pentru familii și tineri, precum și Binecuvântarea apostolică. Primiți, vă rugăm, acest dar simbolic, icoana Maicii Domnului de Cacica, spre sfântă aducere aminte și prinos de recunoștință. Din inimă Vă mulțumim Sfinte Părinte Francisc! Bine ați sosit la noi acasă, bine ați venit la Iași, bun venit în Moldova și în România!”

La întâlnirea din apropierea Palatului Culturii, papa Francisc s-a rugat și s-a recules în faţa icoanei Maicii Domnului de la Cacica. Vatican News a trasnmis că icoana a fost purtată în procesiune de la catedrala Sfânta Maria Regină, în timp ce credincioşii, cei mai mulţi în costume populare, recitau rugăciunea Rozariului, condusă de copii care au spus Misterele Rozariului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.