Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat faptul că un cetățean român a murit în urma atacului armat produs în orașul Hanau din Germania. Tânărul are 22 de ani și este din județul Giurgiu.

„În continuarea informațiilor referitoare la atacul armat din Hanau, Ministerul Afacerilor Externe informează, cu regret, că autoritățile germane au confirmat, cu puțin timp în urmă, că un cetățean român se numără printre victime. Consulatul General al României la Bonn este în contact cu autoritățile locale și a luat legătura cu familia persoanei decedate pentru a oferi asistența necesară în astfel de situații. Ministerul Afacerilor Externe transmite condoleanțe familiei îndoliate și condamnă ferm orice act de violență și manifestare xenofobă”, a transmis MAE.

Totodată, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a asigurat că repatrierea va fi realizată prin fondul pentru situații de urgență.

Românul mort în atacul armat din Hanau, landul Hessa, era din localitatea Adunații Copăceni, județul Giurgiu. Familia bărbatului a fost anunțată de autorități, chiar primarul din Adunații Copceni fiind cel care a confirmat decesul și care a precizat că mașina acestuia a fost pur și simplu ciuruită de atacator.

Potrivit edilului, tânărul, care trăia de peste patru ani în Germania, a fost la locul și la momentul nepotrivit. Se ducea la un magazin atunci când a fost secerat de gloanțe.

 

 

 

sursa: www.observator.tv

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.