Malta înasprește restricțiile de intrare în țară, având în vedere contextul pandemiologic actual. Pe lista țărilor din zona roșie, ai căror pasageri prezintă cu risc ridicat de transmitere a SARS-COV-2 se află și România.

Potrivit comunicatului Ministerului Afacerilor Externe, statele zonele de provenienţă a persoanelor care sosesc în Malta sunt clasificate, în funcţie de gradul de răspândire a virusului SARS-CoV-2, în zona roşie, respectiv zona roşu-închis.

Pentru a intra în Malta persoanele cu vârsta de peste 12 ani care sosesc din state incluse în zona roşie, printre care şi România, trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

Pe teritoriul maltez sunt recunoscute vaccinurile împotriva COVID produse de Pfizer-BioNTech; Moderna, Vaxzevria Astra -Zeneca, Johnson&Johnson, iar efectuarea vaccinării poate fi atestată prin prezentarea unuia dintre următoarele certificate:

-Certificatul de Vaccinare eliberat de autorităţile sanitare malteze

-Certificatul digital european COVID (eliberat de unul dintre statele UE sau Confederaţia Elveţiană)

-Certificatul de Vaccinare emis de către Autoritatea Naţională de Sănătate (NHS) din Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord

-Certificatul de Vaccinare emis de Autoritatea Sanitară din Dubai

-Certificatul de Vaccinare emis de autorităţile sanitare din Turcia

Categoriile care nu trebuie să facă dovada vaccinării se numără:

Persoanele care nu au obligaţia de a prezenta un certificat de vaccinare la sosirea în Malta, însă trebuie să prezinte un test molecular (tip PCR) cu rezultat negativ pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 ore anterior sosirii în această țară sunt:

-persoanele care nu pot fi vaccinate din motive de sănătate. Suplimentar, acestea au obligaţia de a obţine o autorizaţie scrisă de intrare pe teritoriul Republicii Malta de la Direcţia de Sănătate Publică malteză;

-femeile însărcinate, cu condiţia prezentării unui certificat medical (tradus în limba engleză);

-copiii cu vârsta cuprinsă între 5 şi 11 ani;

-cetăţenii maltezi sau cetăţenii străini cu rezidenţa în Republica Malta, care la data de 14 iulie 2021 se aflau în străinătate.

Sunt exceptaţi de la măsura prezentării testului molecular (tip PCR) negativ şi de la măsura carantinării copiii cu vârstă de până la 5 ani.

Autorităţile pot dispune ca persoanele care călătoresc în Malta să fie supuse obligaţiei de testare la sosirea în ţară, dacă provin dintr-o zonă considerată cu risc ridicat. Cheltuielile de testare sunt suportate de persoana în cauză, relatează PS NEWS.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.