În ședința Consiliului Județean Suceava, de joi, 19 decembrie, deliberativul  va supune votului documentațiile pentru modernizarea a trei tronsoane de drumuri județene, respectiv DJ 176 Brodina-Brodina de Jos, DJ 178 Humoreni-Bălăceana și DJ 176 Argel cu circa 40 de milioane de lei.

Costul modernizării DJ 176,  km 42+700 -48+697, Brodina – Brodina de Jos, costurile se ridică la 19,4 milioane de lei.

Potrivit proiectului de hotărâre, drumul  propus  spre  modernizare a fost întreținut  cu  pietriș, însă, din cauza ploii, zăpezii, ciclurilor repetate de îngheț-dezgheț și a lipsei fondurilor pentru întreținerea curentă, este impropriu circulației rutiere în condiții de confort și siguranță.

În altă ordine de idei, trebuie precizat că drumul Humoreni-Bălăceana se află amplasat pe teritoriul administrativ al comunei Comănești și al comunei Bălăceana și aparține domeniului public de interes județean aflat în administrarea Consiliului Judetean Suceava prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri. Proiectul de hotărâre ce va fi supus votului prevede asfaltarea tronsonului de drum aflat în intravilanul și extravilanul localităților Humoreni și Bălaceana, pe o lungime totală de 3,106 km, costul estimat fiind de 17,2 milioane de lei.

Pe de altă parte, un alt proiect de hotărâre prevede asfaltarea tronsonului de drum din localitatea Argel, între kilometrii 32 și 33. Trebuie precizat că pentru modernizarea acestui drum este nevoie de 8,7 milioane de lei.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.