Un întreg cimitir a fost devastat, la începutul noului an, în satul Bodnăreni din comuna Arbore. În imaginile surprinse de localnici se poate observa cum aproape toate monumentele funerare și alte elemente ale mormintelor sunt prăbușite la pământ după ce au fost rupte sau smulse.

 Localnicii i-au sesizat pe polițiști care au deschis un dosar penal și fac cercetări pentru identificarea autorilor. Vinovaţii, dacă sunt găsiţi, riscă până la doi ani de închisoare. 

„Poliţiştii au fost sesizaţi că pe raza localităţii Botnăreni, în cimitirul comunei Arbore, există mai multe urme de distrugere la nivelul unor cruci. Cu ocazia cercetărilor s-a stabilit faptul că în 2 ianuarie 2023, administratorul cimitirului a descoperit că mai multe pietre funerare erau împinse. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că în perioada 26 decembrie 2022 – 2 ianuarie 2023, persoane necunoscute au pătruns în curtea cimitirului din Botnăreni, unde prin împingere au distrus pietrele funerare de la 11 sau 12 morminte. Cercetările sunt continuate sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de profanare de morminte şi distrugere”, a trasnmis, pentru observatornews.ro, comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt IPJ Suceava. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.