Reprezentanții administrației publice câmpulungene au  elaborat de-a lungul anilor mai multe proiecte de o importanță deosebită pentru comunitatea locală, dar și pentru întreaga zonă, însă unele dintre ele nu s-au bucurat până acum de sprijinul partidelor aflate la guvernare.

Lucrurile s-au schimbat pentru zona Gura Humorului-Câmpulung Moldovenesc de când inginerul Emanuel Havrici a devenit deputat, acesta fiind un susținător convins al proiectelor primarilor din zonă.

Așa se face că și proiectul pârtiei de schi de la Câmpulung Moldovenesc a  primit finanțarea de care mai avea nevoie pentru ca primul tronson să fie finalizat, tot de când deputatul Havrici îi reprezintă și pe câmpulungeni în Parlamentul României.

„Construirea pârtiei de schi în masivul Rarău a fost aprobată în anul 2009 şi urma să fie finanţată în cea mai mare parte de Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului, prin programul <<Schi în România>>.  Această pârtie care trebuia să fie gata în anul 2012 a fost uitată o perioadă de timp  de către autorități. De la începutul carierei mele de deputat am susținut, alături de echipa parlamentarilor PSD, finalizarea acestui proiect, în grupurile parlamentare,  iar astăzi  le mulţumesc celor doi miniștri ai turismului care s-au implicat în realizarea acestui obiectiv, precum și tuturor colegilor parlamentari ai Partidului Social Democrat din Suceava pentru sprijin. Ultima tranșă achitată pentru pârtia de pe Rarău a avut valoarea de un milion de euro, bani care au intrat în municipiul Câmpulung, pentru acest proiect, de când sunt eu deputat”, a declarat Emanuel Havrici.

Reabilitarea Muzeului „Arta Lemnului” din Câmpulung Moldovenesc este un alt proiect al primarului din municipiul Câmpulung Moldovenesc pe care deputatul PSD l-a susținut necondiționat.

„În acestă clădire se află obiecte vechi de sute de ani, unice în Europa, acest muzeu fiind de o importanță considerabilă pentru dezvoltarea turismului din întreaga zonă. Sigur că sunt bucuros că datorită fondurilor europene, direcţionate prin Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (POR) prin acest proiect în municipiul Câmpulung Moldovenesc vor intra alte 2, 6 milioane ce euro. Am susținut, alături de colegii mei parlamentari din Partidul Social Democrat, acest proiect și tocmai de aceea am fost prezent când primarul Negură a semnat contractul de finanțare pentru acesta”,a menționat deputatul PSD.

De asemenea, și proiectele depuse prin Programul Național de Dezvoltare Locală s-au bucurat de susținerea deputatului Havrici și a Guvernului PSD.

„Pentru că am o responsabilitate şi o datorie mare faţă de cei care au avut încredere în mine şi mi-au acordat votul vreau să contribui la rezolvarea problemelor din localităţile judeţului. Una din cele mai mari datorii o am faţă profesori. Ei sunt oamenii care mi-au fost tot timpul aproape, m-au îndrumat şi au contribuit la formare mea ca om. De aceea, am susținut în grupurile parlamentare aprobarea proiectelor care prevăd dotarea și reabilitarea și chiar extinderea unor unități de învățământ din Câmpulung Moldovenesc. Pentru aceste proiecte guvernul nostru a alocat undeva la 4 milioane de euro”, a subliniat Havrici.

Trebuie spus că deputatul PSD Emanuel Havrici este unul dintre cei mai activi parlamentari din județ, acesta fiind printre puținii care merg în teritoriu pentru a-i asculta pe oameni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.