Secțiile Medicină Internă, Gastroenterologie, Chirurgie Pediatrică și Urologie de la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava funcționează la un nivel minimal. Anunțul a fost făcut de către medicul Valeriu Gavrilovici, care până marți, 30 iunie, a îndeplinit funcția de director medical interimar al Spitalului Județean Suceava.

„Una dintre provocările imediate pentru viitoarea conducere a Spitalului va fi asigurarea cu personal a turelor, a programului de lucru a cabinetelor și a programului din Ambulatoriu. Noua conducere trebuie să țină cont că urmează două luni în care oamenii își iau concediu, cu atât mai mult, cu cât personalul nostru a fost non stop la serviciu începând din luna aprilie și va dori să se bucure de o perioadă de refacere. Schițele cu turele de personal sunt făcute. Sperăm că prin bunăvoința colegilor noștri și prin abilitatea șefilor lor să fim apți să asigurăm o funcționare fiabilă a tuturor serviciilor”, a declarat medicul Valeriu Gavrilovici.

Acesta a subliniat că o parte dintre  secții continuă programul de telemedicină, fie datorită dorinței de a proteja integritatea fizică a pacienților, cum este cazul bolnavilor de diabet, fie din motive ce țin de numărul redus de medici care funcționează în momentul de față.

„În afara faptului că e perioada de concedii sunt secții care au rămas depopulate, fie prin îmbolnăviri, fie prin pensionare sau prin concedii de maternitate precum medicina internă, gastroenterologia, chirurgia pediatrică și urologia. Pentru aceste secții funcționalitatea e asigurată la un nivel minimal cu eforturi deosebite”, a conchis dr. Gavrilovici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.