Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a anunțat că se are în vedere suplimentarea fondurile pentru evenimentul de referință din acest an realizat în parteneriat cu Mănăstirea Putna, „Serbarea de la Putna” 150 de ani – Continuitatea unui ideal.

„Întrucât amploarea manifestărilor și interesul publicului de participare la acțiunile aniversare au generat costuri suplimentare, la solicitarea Mănăstirii Putna, propunem suplimentarea bugetului alocat cu suma de 131.750 lei”, a declarat Gheorghe Flutur. șeful administrației județene a precizat că în mare parte sumele vor fi destinate cheltuielilor aferente reeditării Primului Congres al Studenților Români de Pretutindeni, Putna, 1871.

Prin Hotărârea Consiliului Județean Suceava nr.60/29.04.2021 a fost aprobat Acordul de asociere între Județul Suceava prin Consiliul Județean Suceava, Muzeul Național al Bucovinei, Centrul Cultural „Bucovina”, Biblioteca Bucovinei „I. G. Sbiera”, Comuna Putna și Mănăstirea Putna, pentru organizarea și desfășurarea activităților de aniversare a 150 de ani de la „Serbarea de la Putna”. Potrivit Acordului de asociere, inițial a fost alocată  Mănăstirii Putna suma de 646.000 lei din bugetul propriu al județului Suceava pentru finanțarea cheltuielilor ocazionate de organizarea și desfășurarea acțiunilor descrise în Acord

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.