Consiliu Local a aprobat proiectul de hotărâre conform căruia, poliţiştii locali vor primi zilnic o normă de hrană în cuantum de 32 de lei, iar personalul contractual din Poliţia Locală Suceava – 25 de lei.

Proiectul de hotărâre privind majorarea cuantumului normei de hrană acordată poliţiştilor locali a primit votul favorabil al consilierilor locali. Lucian Harșovschi, viceprimar al Sucevei a explicat că normei de hrană este făcută în scopul de a-i motiva pe poliţiştii locali să aibă o mai bună performanţă la locul de muncă.

Conform proiectului de hotărâre, începând cu luna octombrie 2015 se aprobă acordarea valorii financiare actualizate de 32 de lei pe zi a normei de hrană nr. 6, din Anexa nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţa naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, poliţiştilor locali şi personalului de conducere din Poliţia Locală Suceava. Tot începând cu luna octombrie 2015 se aprobă acordarea valorii financiare actualizate de 25 de lei pe zi a normei de hrană nr. 1, din Anexa nr. 1 la Ordonanţa Guvernului nr. 26/1994 privind drepturile de hrană, în timp de pace, ale personalului din sectorul de apărare naţională, ordine publică şi siguranţa naţională, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, personalului contractual din Poliţia Locală Suceava.

Potrivit expunerii de motive a proiectului de hotărâre, poliţiştii locali îşi desfăşoară activitatea în condiţii deosebite şi speciale de muncă conform art. 35 lit. b) din Legea nr. 155/2010, iar prevederile pct. 3.1 şi 10.4 din Hotărârea nr. 196 din 17 martie 2005 privind aprobarea Strategiei Ministerului Administraţiei şi Internelor de realizare a ordinii şi siguranţei publice, se stipulează faptul că Poliţia Locală este forţă complementară celorlalte două structuri Poliţia Română şi Jandarmeria.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.