În frumoasa comuna Dorna Arini obiceiurile populare au căpătat din nou viaţă. Pe uliţele satului înzăpezite şi stăpânite de gerul năvalnic localnicii vor avea ocazia să vadă din nou cârduri de oameni care aduc cu ei portul popular, îndreptându-se spre Căminul Cultural, unde, pe data de 10 februarie 2018 va avea loc „Balul Gospodarilor”.

Lăudabila inițiativă le aparține reprezentanților Asociației „Gura Negrii”, celor de la SC Bucovina Pruszynski SRL și reprezentanților Asociației Culturale Alegria Bucovina, care îi așteaptă pe toți localnicii, începând cu ora 19, la Căminul Cultural.

Cei care se vor ocupa de buna dispoziție și le vor oferi celor prezenți motive serioase să nu stea după masă sunt Mădălina Candrea și Formația Alegria și cunoscutul interpret de muzică populară și preot, Marius Ciprian Pop.

Costumul popular este obligatoriu.

Pe vremuri petrecerile gospodarilor aveau loc în casa unui dintre cei mai înstăriți localnici unde participau doar familiile cu statut important în comunitate. Cu timpul, și-au câștigat acest drept toți oamenii din comună care au demonstrat că pot respecta tradiția impusă de bătrani.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.