Procurorii din cadrul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava şi lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O. Suceava – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, au adus la cunoștință faptul că, începând cu luna iunie 2012 şi până în prezent, pe raza judeţului Suceava, au acţionat în tandem şi au interacţionat 3 grupuri infracţional organizate.

Acestea sunt specializate în comiterea activităţilor infracţionale de contrabandă cu țigări din țările extra-comunitare, având conexiuni şi în alte zone ale ţării, respectiv în municipiile Bucureşti, Bacău, Timişoara şi Braşov, pe palierul de distribuire către clienţii de încredere de aici. În cauză a fost începută urmărirea penală faţă de 25 de persoane, pentru săvârşirea infracţiunilor de crimă organizată şi contrabandă.

Una dintre grupări îl are drept lider pe învinuitul Burciu Mihai de 28 de ani din Vicovu de Jos, care începând cu luna septembrie 2012 a constituit împreună cu învinuiţii Cîrstean Constantin de 23 de ani din Vicovu de Sus, Lăzurcă Toader Marian de 22 ani din Grăniceşti, Creangă Vladimir Ionuţ de 29 de ani din Botoşana şi Colţuneac Vasile de 33 de ani din Solca, un grup infracţional organizat, specializat în comiterea infracţiunii de contrabandă. Începând cu luna septembrie 2012, au aderat şi învinuiţii Ţugui Viorel de 32 de ani din Vicovu de Jos, precum şi învinuitul Beghean Gheorghe de 41 de ani din Voitinel. Grupul a fost sprijinit și de învinuiţii Deleanu Mihail Tudor de 24 de ani din Fălticeni , Andrei Dănuţ de 52 de ani din Bucureşti şi Marin Alexe de 50 de ani din Braşov.

Un al doilea grup a fost constituit în septembrie 2012, din învinuiţii Beghean Gheorghe de 41 de ani din Rădăuţi, Beghean Alin de 17 ani din Voitinel şi Beghean Ionel de 43 de ani din Timişoara în care a intrat, în cursul lunii octombrie, şi învinuitul Ursachi Victor de 40 de ani din Vicovu de Jos. Din octombrie 2012, au aderat și învinuiţii Cristinariu Irina Maria de 23 de ani şi Cristinariu Ion de 47 de ani, ambii din Timişoara.

Cel de-al treilea grup este alcătuit din învinuiţii Calancea Gheorghe de 33 de ani din Vicovu de Sus, Alexandru Marinică de 40 de ani şi Alexandru Adriana de 35 de ani, ambii din Suceava. Aceștia au fost sprijiniţi de învinuiţii Stoica Vasile de 32 de ani din Bacău, Prisăcaru Ionel de 30 de ani din Bacău, Budescu Radu Mihail de 37 de ani din Bacău, Simion Daniel Dumitru de 36 de ani din Bacău şi Roman Claudiu de 31 de ani din Fălticeni.

În perioada 02-19 martie 2013 au fost efectuate un număr de 14 confiscări de la învinuiţii în cauză, pe raza mai multor localităţi din ţară. 30.636 pachete cu ţigarete de provenienţă extra-comunitară, cu predilecţie mărcile Viceroy şi Winston, au fost sustrase de la aceștia.

S-a stabilit că cele trei grupări au preluat, deţinut, transportat, depozitat şi vândut pe lângă cantitatea totală confiscată şi cantitatea totală estimată la 376.147 de pachete de țigări. Prejudiciul până la acest moment se ridică la aproximativ 407 mii de lei.

Un număr de 28 de autorizaţii de percheziţie domiciliară a fost emis de Tribunalul Suceava la data de 18 martie, iar D.I.I.C.O.T. a emis un număr de 21 de mandate de aducere şi o citaţie. Cercetările sunt continuate, în vederea stabilirii întregii activități infracționale, identificării și tragerii la răspundere penală a tuturor participanților.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.