Alți infractori au fost identificați de polițiștii suceveni, în trei cazuri, după ce aceștia au săvârșit infracțiuni de furt, furt calificat și posesie de substanțe psihoactive.

În noaptea de 4 spre 5 aprilie, persoane necunoscute au sustras circa 30 m plasă de gard din aluminiu, care împrejmuia locuinţa unei femei de 59 ani, din comuna Hânţeşti, prejudiciul fiind de circa 300 lei. În urma măsurilor întreprinse de polițiști, au fost identificaţi principalii suspecţi ca fiind un băiat de 18 ani și unul de 26 ani, ambii din comuna Hânţeşti. Prejudiciul a fost recuperat de la un centru de colectare a fierului vechi din municipiul Suceava. În cauză s-a întocmit dosar penal, sub aspectul comiterii infracţiunii de furt calificat.

În data de 6 aprilie, o femeie de 52 ani, din municipiul Suceava, a sesizat poliția despre faptul că în perioada 1 – 6 aprilie, i-au dispărut în condiții necunoscute, mai multe bijuterii din garsonieră. Cu ocazia cercetărilor efectuate, s-a stabilit că la data de 1 aprilie, reclamanta a primit în garsoniera ei o persoană, pentru a-i monta faianța pe perete, împrejurare în care, pentru a-i facilita activitatea, i-a înmânat acelei persoane o cheie de la garsonieră. Ulterior, pe data de 5 aprilie, în momentul în care a verificat bijuteriile pe care le păstra în garsonieră, a constatat lipsa acestora.

Partea vătămată a luat legătura cu rudele apropiate și cu persoana care a lucrat în garsonieră, însă aceștia au negat implicarea în comiterea furtului, motiv pentru care s-a adresat cu o plângere Poliției municipiului Suceava, în vederea identificării autorului furtului și recuperării prejudiciului. În scurt timp, polițiștii au reușit identificarea persoanei ce a lucrat în garsonieră ca fiind un bărbat de 32 ani, din municipiul Suceava. Acesta a fost invitat la sediul Secției de Poliție Burdujeni, pentru audieri, împrejurare în care a recunoscut comiterea furtului, menționând totodată că în cursul zilei de 5 aprilie, a văzut bijuteriile în garsoniera persoanei vătămate și profitând de lipsa acesteia, şi le-a însușit. Ulterior, s-a deplasat la o casă de amanet, unde a amanetat bunurile pentru suma de 1700 lei, bani pe care i-a folosit în scop personal. Cercetările sunt continuate față de bărbat, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt.

În data de 6 aprilie, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, i-a identificat şi legitimat în zona Parcului Şipote, din municipiul Suceava pe un băiat de 18 ani și doi de de 17 ani, toţi localnici. Cu ocazia controlului corporal efectuat, asupra unuia dintre ei a fost găsit un pliculeţ cu fragmente vegetale de culoare verde, din categoria substanţelor susceptibile a avea efect psihoactiv şi o cutie multicoloră pentru amestecat tutun, iar asupra altuia au fost găsite 3 cutii, ce conţineau foiţe pentru confecţionat ţigarete. De asemenea, de la faţa locului a fost ridicată şi o ţigaretă ce a fost aruncată jos de către un tânăr, la vederea poliţiștilor. Cercetările au fost preluate de B.C.C.O.A. Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.