În perioada 8-10 septembrie, Uniunea Polonezilor din România organizează, în municipiul Suceava și în localitatea Solonețu Nou, Zilele Culturii Polone.

De 18 ani, Zilele Culturii Polone sunt o manifestare care unește simpozionul pe tema relațiilor polono-române de-a lungul veacurilor înțelese în sens larg, precum și manifestări culturale. Din anul 2006 un element permanent al Zilelor Culturii Polone este Sărbătoarea Roadelor în Solonețu Nou în timpul căreia se prezintă toate comunitățile poloneze din România, precum și vecinii români și alte minorități.
Ediția a 18-a a Zilelor Culturii Polone de anul acesta începe în ziua de 8 septembrie, la ora 10:00, la Muzeul de Istorie din Suceava cu vernisajul expoziției intitulate „Afișul polonez pe tema Drepturilor Omului”, fiind un rezultat al colaborării dintre Muzeul Bucovinei din Suceava și Institutul Polonez din București. La expoziție sunt prezentate lucrările celor mai buni autori polonezi contemporani de afișe legați de celebra în lume Școală Poloneză de Afișe. De asemenea, oaspeții vor avea ocazia de a vizita muzeul după recenta modernizare.

După deschiderea oficială va începe simpozionul internațional, care va ține două zile, intitulat „Istoria și prezentul relațiilor polono-române” și se va desfășura în zilele de 8-9 septembrie în sălile de conferință ale hotelului Continental. Pe 9 septembrie, după-amiază, vor avea loc concluziile simpozionului și lansarea celor mai noi cărți dedicate tematicii polono-române editate în Polonia și România, precum și un moment dedicat lui Henryk Sienkiewicz – prelegere pe tema receptării și traducerii creației sale în România, dar și citirea unor fragmente din romanul său „Quo vadis” în cadrul proiectului Lectura Națională.

14192068_1663941327267549_4656231298760230504_n

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.