Peste 1700 de elevi s-au înscris la prima probă a examenului de Bacalaureat din această toamnă, care va avea loc mâine, 26 august. Este vorba de proba scrisă la limba şi literatura română.

Pentru sesiunea din această toamnă a examenului de Bacalaureat, calendarul a fost stabilit începând cu data de 26 august, cu proba scrisă la limba şi literatura română, urmând ca în data de 27 august să fie susţinută proba la limba şi literatura maternă, în 28 august proba obligatorie a profilului, iar în 30 august este programată proba la alegere a profilului şi a specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe data de 2 septembrie, iar contestaţiile vor fi depuse între orele 12.00 şi 16.00. În data de 5 septembrie vor fi afişate rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor.

Sesiunea de toamnă a Bacalaureatului va fi susţinută de candidaţii suceveni în opt centre de examinare desemnate de IŞJ Suceava. Este vorba de Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, Colegiul Tehnic „Alexandru Ioan Cuza” Suceava, Colegiul Tehnic „Petru Mușat” Suceava, Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava, Colegiul „Vasile Lovinescu” Fălticeni, Colegiul Tehnic Rădăuţi, Colegiul „Andronic Motrescu” Rădăuţi şi Colegiul Naţional „Dragoş Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

Promovabilitatea la bacalaureat în sesiunea de vară a fost de 55,4% înaintea contestaţiilor şi de 56,4% după soluţionarea acestora.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.