Muzeul Național al Bucovinei  vă invită în perioada 3 noiembrie 2020 – 3 februarie 2021, să vizitați expoziția temporară „MALACHITUL – PIATRA ȚARILOR

Expoziția oferă o fascinantă incursiune în lumea plină de mister a uneia dintre cele mai  frumoase și interesante  pietre semiprețioase și ornamentale  – MALACHITUL.

Vizitatorii vor putea admira  eșantioane brute de malachit  din patrimoniul Muzeului de Ştiinţele Naturii, fragmente de malachit natural și de sinteză alături de obiecte ornamentale și bijuterii aparținând mai multor pasionați colecționari. Exponatele vor fi însoțite de material fotografic și texte care prezintă  succint informații  și curiozități despre subiectul acestei expoziții.

Din cele mai vechi timpuri, oamenii au observat neobișnuitul acestui frumos mineral şi l-au folosit pentru a realiza ornamente și bijuterii care împodobesc astăzi sălile  unor mari și importante  muzee.  

Grecii și egiptenii antici au apreciat această piatră și i-au acordat o importanță deosebită pentru designul său extraordinar și culoarea excepțională.

„Mai multe informații, atât științifice cât și mituri și legende vă invităm să aflați vizitând expoziția noastră.

Programul de vizitare  a expoziţiei deschisă la Muzeul de Ştiinţele Naturii, este de marți până duminică între orele 9 – 17. Intrarea este liberă”, au transmis reprezentanții muzeului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.