Ana Pardău, femeia din Poiana Negri, care şi-a ucis trei prunci nou-născuţi, a avut discernământ în momentul în care a comis faptele, potrivit medicilor de la Secţia de Psihiatrie Burdujeni a Spitalului Judeţean Suceava.

După ce a fost evaluată, femeia a fost eliberată, astfel că, în acest moment, aceasta se află la domiciliul din Poiana Negri.

Urmează ca procurorul criminalist să solicite  arestarea preventivă sau să dispună o altă măsură restrictivă.

Cazul femeii a scos la iveală detalii uluitoare. Ana Pardău le-a spus polițiștilor că pe ultimul copil „l-a născut și e mort, într-un sac, în casă”. Nu apucase să-l îngroape, la fel ca pe ceilalți doi. Mama criminală n-a avut nicio reținere să arate unde se află cadavrele nou-născuților, uciși în 2016 și 2018.

Femeia are 37 de ani, și este de profesie este inginer.

 

UPDATE:

 

La data de 11 septembrie 2019, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpată, pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie, raportată la infracţiunea de omor calificat (faptă săvârşită la data de 09 august 2019)

Anterior, persoana în cauză a avut calitatea de suspectă pentru săvârşirea unei infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă (faptă comisă la data de 09 august 2019), după care urmărirea penală a fost extinsă, aceeaşi persoană dobândind calitatea de suspectă pentru alte două infracţiuni de ucidere sau vătămare a nou-născutului săvârşită de către mamă (fapte comise în luna iunie 2016, respectiv februarie 2018).

Cauza este instrumentată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu poliţiştii din cadrul Inspectoratul de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul Investigaţii Criminale.

 

Din probatoriul administrat până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că:

La data de 09 august 2019, în timp ce se afla la domiciliul său din zona rurală a judeţului Suceava, o femeie în vârstă de 37 de ani a dat naştere, singură, neasistată de cadre medicale, unui nou născut de sex masculin, căruia ulterior i-a suprimat viaţa şi pe care l-a ascuns.

  Anterior, suspecta şi-a ascuns sarcina faţă de toate persoanele care o cunoşteau.

În cauză a fost efectuată o expertiză medico-legală psihiatrică, iar comisia de expertiză a concluzionat că fapta a fost comisă cu discernământ critic prezent.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

Având în vedere stadiul anchetei penale, care se află în derulare, nu pot fi furnizate la acest moment alte informaţii referitoare la această cauză, însă, pe măsura derulării cercetărilor, Parchetul va  informa opinia publică.

Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.