O delegație a Bisericii Ortodoxe a Greciei va aduce, de la Mânăstirea Eghina, mâna dreaptă a Sf. Ierarh Nectarie, spre cinstire și închinare.

Insula Eghina este locul unde sfântul a păstorit poporul lui Dumnezeu, iar mănăstirea a fost ctitorită chiar de Sf. Nectarie, în timpul vieții sale. Mâna sa dreaptă este, după cum ne spune Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, „cea cu care sfântul ierarh a binecuvântat, mângâiat și ocrotit pe toți cei ce veneau cu credință și cu dragoste la el. Ca răsplătire pentru această dragoste purtată credincioșilor, Dumnezeu l-a hărăzit pe Sf. Nectarie cu darul tămăduirii bolilor sufletești și trupești, în special cele de cancer”.

Sâmbătă, 20 februarie, la ora 16:00, sfintele moaște, aduse de către delegația greacă, vor fi întâmpinate la intrarea în satul Gheorghițeni (dinspre Vatra Dornei), de către Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, eveniment la care sunt așteptați să participe numeroși credincioși. După întâmpinare, sfintele moaște vor fi conduse în procesiune spre Mânăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” și „Sf. Procopie și Elisabeta” din localitatea Dorna-Arini.

Aici, pentru a se cinsti sosirea sfintelor moaște, în biserica de lemn a mânăstirii se va face în mod neîntrerupt, de la ora 17:00, slujba Privegherii, iar de la miezul nopții (de sâmbătă spre duminică) slujba Sfintei Liturghii.

Duminică, 21 februarie, începând cu ora 9:00, Înaltpreasfinţitul Teodosie va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească, în demisolul bisericii mari a mânăstirii cu hramul „Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil”.

Răspunsurile liturgice vor fi date de către Corala Bărbătească Ortodoxă „Armonia” a Arhiepiscopiei Tomisului.

Sfintele moaște vor rămâne la mânăstire, spre cinstire, până în dimineața zilei de luni, 22 februarie.

Evenimentul este prilejuit de aducerea moaștelor Sf. Ierarh Nectarie în Arhiepiscopia Tomisului, pentru sărbătorirea celui de-al doilea hram al bisericii „Sf. Ierarh Nectarie” la Constanța, Sf. Teodor Tiron (17 februarie).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.