Într-o criză acută de personal calificat şi cu obligaţia de a avea servicii din ce în ce mai bune, managerii hotelurilor de pe litoral îşi caută angajaţi încă de pe acum pentru sezonul de vară. Au nevoie de barmani, ospătari, cameriste, dar şi bucătari, toţi sub 30 de ani. Au găsit mână de lucru la un târg de joburi. Şi mulţi dintre viitorii lor angajaţi sunt studenţi sau proaspeţi absolvenţi de facultate.

Alexandra are 19 ani şi este studentă la Facultatea de Litere, specializarea engleză – germană. Îşi doreşte să devină recepţioneră. Până atunci se străduieşte să facă o impresie bună la primul interviu de angajare.

Alexandra Pricop: Având în vedere că am un nivel înalt de limba engleză chiar mi-aş dori să lucrez în acest domeniu.

În schimb, Alina a terminat Facultatea de Administraţie Publică. Are 23 de ani şi încă nu lucrează în domeniu. A fost promoter şi operator la un call center. Acum, îşi doreşte altceva.

Alina, 23 de ani: Nu sunt la Universitate pe acest domeniu, dar sunt pasionată de călătorii. Partea financiară nu am discutat-o, dar este pe planul secund în momentul actual.

Daniela Ioniţă, complex hotel balneo: Cei cu care am discutat până acum par foarte ancoraţi în realitate, unii dintre ei nu au experenţă, noi le oferim această oportunitate de a căpata experienţa şi au fost de acord cu propunerile noastre financiare.

Patronii hotelurilor şi teraselor de la malul mării caută barmani, ospătari, cameriste, dar şi bucătari. Cei angajaţi va trebui să se prezinte la job din luna aprilie.

Elena Oprea, manager hotel: Unii dintre ei chiar prezintă potenţial şi cred că vom angaja în special pe cameriste.

O cameristă câştigă între 1.800 de lei şi poate ajunge până la 2.200 de lei. În plus, este inclusă masa, transportul şi alte bonusuri la final de sezon. (Sursa: Observator)

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.