Managerul interimar al Spitalului Județean Suceava, dr. Anatolii Buzdugan, a prezentat, în cadrul unei ședințe de lucru de la Prefectura Suceava, prioritățile pe termen scurt ale conducerii interimare.

Astfel, pe lista priorităților se află asigurarea resursei umane de specialitate prin aducerea cadrelor medicale vindecate în activitate, în acest moment fiind asigurată prezența la spital a 50% din medici, 60% din asistentele medicale și 50% din infirmiere.

De asemenea, o altă prioritate o reprezintă asigurarea unui medic epidemiolog având în vedere că fluxurile de intrare/ ieșire COVID 19 sunt foarte aglomerate și necesită o permanentă monitorizare, o măsură temporar aplicată fiind aceea de decalare a programului. Anatolii Buzdugan a insistat pe necesitatea de a se degreva ambulatoriul de specialitate pentru a putea prelua și alte patologii, pentru acest lucru fiind necesare circuite de acces separate din construcții modulare (proiect conceput și prezentat de secretarul de stat Paul Ionel Oprea)

Pe lista priorităților conducerii spitalului se află și asigurarea, tot printr-o construcție modulară, a compartimentului ATI la Secția de Boli Infecțioase.

Conform managerului interimar al Spitalului Județean de Urgență Suceava, realizarea acestor investiții ar permite o scurtare a perioadei de reintrare în normalitate a activității unității medicale.

Referitor la aceste priorități prezentate de conducerea interimară a Spitalului Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a solicitat întrunirea, în cursul zilei de azi, a Consiliului de Administrație al spitalului pentru a se demara toate acțiunile necesare mobilizării personalului medical în vederea revenirii în activitate, precum și pentru achiziția echipamentelor necesare realizării celor 3 construcții modulare.

De asemenea acesta a solicitat sprijin reprezentanților societății civile prezenți în sală pentru asigurarea resurselor umane de specialitate necesare, specificând că angajații din compartimentul de Resurse Umane al Consiliului Județean Suceava vor oferi sprijin conform competențelor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.