Astăzi, 12 august 2021, în cadrul Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul loan cel Nou” Suceava sunt intemați  17 pacienţi cu patologie COVID 19, din care doi pacienţi sunt intemați în carul Secţiei A.T.I. cu forme grave, necesitând suport ventilator.

Managerul unității spitalicești, dr. Alexandru Calancea, a informat că situaţia îngrijorătoare constatată este că niciunul din cei 17 pacienţi internati nu este vaccinaţi cu schema completă de vaccinare.

„Având în vedere că numărul celor infectaţi cu această patologie este în continuă creştere ne va obliga la deschiderea de noi sectoare COVID, prin transformarea temporară a unor sectoare NON COVID, care actualmente deservesc patologii cronice, ceea ce va conduce la limitarea capacităţii de răspuns a unităţii sanitare faţă de cazurile cronice NON COVID.

În acest context, facem apel către întreaga populaţie, inclusiv către cadrele medicale, să dea dovadă de simţ civic şi responsabilitate, să se informeze cu privire la beneficiile vaccinării, din surse sigure şi autorizate, şi să se vaccineze pentru a-şi salva propria viaţă sau viaţa celor dragi.

În condiţiile contactării, după vaccinare, a virusului, vaccinarea va conduce la o formă cel mult moderată a bolii.

Ne salvăm pe noi, salvăm pe cineva drag, atât prin faptul că nu vom face forme grave de COVID 19 (mortalitate >90%), cât şi prin faptul că nu aglomeram spitalele cu această patologie, permițând pacienţilor cu patologii NON COVID acute sau cronice să acceseze sistemul sanitar în momentul necesar furnizării serviciilor medicale.

În condiţiile în care, conform preconizărilor OMS, în România vom avea şi un val 4 al acestei pandemii, acesta va putea fi numit «valul celor neimunizati».

În acest context, apreciem că cei imunizaţi vor face o formă, cel mult, moderată a bolii care de cele mai multe ori poate fi tratată şi la domiciliu sub supravegherea medicului de familie. În acest moment, acest vaccin este singura «armă» împotriva SARS-COV 2, poate nu perfectă sau ideală, dar este singura noastră opţiune, care ne oferă şanse mari de a supravieţui în această confruntare, de aceea alegeţi să o folosiţi, decât să o ignoraţi şi să staţi lipsiţi de apărare în faţa acestui inamic cameleonic”, a transmis managerul Spitalului Județean Suceava, medicul Alexandru Calancea.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.