Conducerea Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a solicitat Direcției de Sănătate Publică Suceava și Ministerului Sănătății să suplimenteze personalul din secțiile Boli Infecțioase și Anestezie și Terapie Intensivă, întrucât lipsa cadrelor medicale îngreunează situația din unitatea spitalicească.

Managerul SJU Suceava, medicul Alexandru Calancea, a subliniat că a început o perioadă destul de aglomerată în sectorul COVID și că se preconizează o creștere destul de însemnată a pacienților infectați cu coronavirus în următoarele săptămâni. Trebuie precizat că astăzi, 5 octombrie, sunt internați în cadrul unității spitalicești 181 de pacienți cu coronavirus.

„Estimările noastre și ceea ce preconizăm, în funcție de datele generale pe țară și la nive european, arată că o să avem o creștere în lunile octombrie și noiembrie. Se va suprapune și gripa sezonieră și vor apărea probleme cu personalul pe care îl avem la minim pe anumite secții și cu incapacitatea, la un moment dat, dacă patologia COVID tot va crește, și imposibilitatea de a trata patologia non COVID, unde presiunea este mare”, a declarat medicul Alexandru Calancea, managerul Spitalului Județean Suceava.

Acesta a adăugat că în prezent unitatea medicală reușește să gestioneze, atât cazurile COVID, cât și pe cele non Covid, însă dacă numărul celor infectați cu noul virus va crește, celelalte categorii de pacienți vor avea de suferit.

Alexandru Calancea a precizat că SJU colaborează foarte bine cu unitățile medicale din județ, inclusiv cu Spitalul Municipal Rădăuți, unitate medicală care asigură suportul de când s-a declanșat pandemia.

 „Noi am reușit să cooptăm în echipa noastră mai mulți medici, însă până acum nu a fost detașat sau  transferat niciun medic prin intermediul DSP, dar avem promisiuni că ne vor ajuta”, a adăugat Alexandru Calancea.

Trebuie precizat că din cei 181 de pacienți infectați cu coronavirus, 16 sunt internați la ATI, din care 4 sunt ventilați mecanic, iar 12 nu au nevoie de ventilație.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.