Managerul Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, a declarat, pentru SuceavaLive, că la unitatea medicală s-a prezentat o femeie suspectă de îmbolnăvire cu virusul care face ravagii în China. Acesta a precizat că pacienta va fi transferată în cel mai scurt timp la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș pentru investigații de specialitate.

„La începutul lunii februarie s-a prezentat la Spitalul Județean o persoană suspectă de această gripă din China. Acum urmăm toate regulile de protocol pentru a fi transferată la Institutul Național de Boli Infecțioase Matei Balș. Va fi un transport special amenajat, iar după analizele care vor fi făcute la Institut, vom vedea dacă este vorba despre coronavirus sau nu”, a declarat managerul Vasile Rîmbu. 

De menționat este că profesoara, care a predat limba engleză într-un oraș situat la peste 1000 de km de Wuhan, a venit în Suceava în data de 1 februarie pe ruta Hong-Kong-Londra-Suceava, iar din data de 2 februarie a avut stări febrile, diaree și alte simptome ale gripei, însă aceasta s-a prezentat în cursul zilei de vineri la Spitalul Județean Suceava.

De asemenea, pentru prevenirea unor astfel situații, DSP Suceava a dispus ca un echipaj cu medic și șofer care, 24 de ore din 24 să intervină pe Aeroportul Suceava sau în Vama Siret pentru a prelua persoane care vin din China și care au simptome ale gripei.

Reamintim că o profesoară româncă sosită de curând din China a dat alarma de posibilă îmbolnăvire cu coronavirus la Suceava.

Românca activează ca profesoară în China însă, în baza situaţiei de la faţa locului, a decis să se întoarcă în ţară.

Femeia a plecat de pe 30 ianuarie din Kunming şi a ajuns pe 1 februarie la Suceava, iar din ziua următoare a început să se simtă rău şi să prezinte simptome care ar putea însemna îmbolnăvire cu coronavirus.

Iniţial s-a preconizat un transfer al profesoarei la Bucureşti, însă deocamdată nu a fost luată o decizie în acest sens, existând inclusiv posibilitatea unui transfer la Iaşi.

Reprezentanţii spitalului din Iaşi au anunţat deja că au o cameră pregătită pentru pacientă, astfel că nu ar fi o problemă ca ea să ajungă la Iaşi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.