Managerul Spitalului Municipal Rădăuți, Traian Androanchi, a declarat că unitatea pe care o conduce este pregătită, în cazul în care situația impune, să preia pacienți infectați cu COVID-19.

„Sunt adrese transmise de Minister către toate Direcțiile de Sănătate Publică din țară, prin care se solicită implementarea măsurilor necesare. În ideea în care spitalele de Boli Infecțioase din țară se vor umple, spitalele județene vor prelua ceea ce nu pot să ducă centrele naționale. În ceea ce privește situația din județul nostru, când Spitalul Județean Suceava va fi plin, unitățile spitalicești care au secții ATI vor fi următorul eșalon”, a transmis managerul spitalului.

Acesta a precizat că Spitalul Municipal Rădăuți încheiat încă de luni, 16 martie, revizia tuturor aparatelor de ventilație.

„Revizia a fost făcută înainte de primi solicitare din partea Guvernului și înainte de primi o informare în acest sens. Am fost prevăzători, așa cum am fost și până acum și pot spune că în momentul de față, chiar dacă avem doar 15 paturi de ATI, Spitalul Municipal Rădăuți poate asigura, în cazul în care va fi nevoie, ventilarea pe 17 aparate. Toate aceste aparate de ventilație sunt funcționale în momentul de față, iar kiturile pentru funcționarea lor pentru o perioadă suficient de îndelungată sunt achiziționate deja”, a mai declarat managerul Traian Andronachi.

Managerul a ținut să mulțumească tuturor instituțiilor, firmelor și persoanelor fizice care până acum au făcut donații în bani sau în echipamente spitalului.

„De asemenea mulțumesc Primăriei Municipiului Rădăuți, și invit și CJ și primăriile din zona bazinului demografic deservit de spitalul rădăuțean să contribuie în măsura posibilităților.
În aceste momente obligația noastră este de a ne pregăti și de a fi pregătiți în cazul în care situația va degenera. Spitalul are nevoie de resurse pentru a plăti achizițiile de consumabile și de medicamente în scop preventiv, iar bazinul demografic al spitalului e de 200.000 de locuitori”, a transmis Traian Andronachi.

Potrivit acestuia, aceste achiziții nu puteau fi prevăzute în niciun buget, iar pentru a nu fi depășiți de situație, cum este cazul Italiei, este nevoie de ajutorul tuturor.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.