Managerul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, Vasile Rîmbu, face toate demersurile necesare pentru ca situația în care ne aflăm acum să fie depășită cu brio.

În ceea ce privește echipamentul medical, managerul SJU a precizat că în acest moment unitatea spitalicească dispune de 600 de astfel de echipamente, iar acestea sunt distribuite medicilor care sunt cei mai expuși.

Rîmbu a precizat că a făcut comandă de teste rapide pentru depistarea pacienților infectați cu coronavirus, însă acum repartizarea acestora se face la nivel național și, în funcție de cererea spitalelor din țară, vor fi distribuite și vor ajunge la SJU Suceava.

În ceea ce-l privește pe pacientul infectat, trebuie precizat că peste 10 medici, asistente medicale și infirmiere din secția Pneumologie și Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Suceava sunt acum izolați și testați pentru COVID-19, din cauză că au intrat în contact cu tânărul confirmat cu coronavirus. De altfel, la Pneumologie se aflau internați aproximativ 10 bolnavi, care de asemenea vor fi testați.

„Toți cei care au intrat în contact cu bărbatul sunt izolați, iar secția se eliberează și se efectuează o dezinfecție ca să poată funcționa ulterior”, a declarat managerul Vasile Rîmbu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.