Comuna Mănăstirea Humorului se pregătește să intre în rândul localităților vecine și în acest sens mai multe proiecte stau mărturie. După o perioadă staționară din punct de vedere al investițiilor, conducerea nouă din fruntea comunei aduce cu sine și un restart de care era atâta nevoie.

Astfel, încă din primele luni de primărie, edilul Viorel Croitoru și-a pus priceperea în deblocarea unor proiecte și în atragerea de noi fonduri.

Astăzi, la Mănăstirea Humorului, în implementare, cu fonduri europene, sunt două proiecte, unul privind modernizarea străzii Barbu Lăutaru, care este în valoare de aproape 120 000 de euro și a fost obținut prin GAL Sucevița – Putna și unul în valoare de 15 000 de euro care prevede instalarea unei rețele de furnizare WI-FI pentru conectarea la internet a comunității și care face parte din cadrul Programului „Promovarea conectivității la internet în comunitățile locale: WiFi4EU”. Trebuie precizat că acest serviciu este funcțional de o săptămână.

De asemenea, cu fonduri guvernamentale, în comuna Mănăstirea Humorului mai este în derulare proiectul privind reabilitarea rețelei de canalizare și care are o valoare de aproximativ 3 milioane de euro. Potrivit edilului Viorel Croitoru, acest proiect este finanțat prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

În ceea ce privește proiectele depuse spre finanțare, Primăria Mănăstirea Humorului are deja trei astfel de proiecte depuse pe fonduri europene. Este vorba despre proiectul privind achiziția de echipamente mobile necesare desfășurării activitații didactice în mediul on-line în cadrul Școlii Gimnaziale „Krystyna Bochenek” Poiana Micului și despre proiectul care prevede reabilitarea termică a clădirii cu destinație multiplă unde se află sediul Primăriei și al Consiliului Local Mănăstirea Humorului, dar și Căminul Culturală și Biblioteca Comunală.

De asemenea, prin Programul Operațional de Infrastructură Mare (POIM), Primăria Mănăstirea Humorului a solicitat finanțare și pentru proiectul care prevede dotarea unităților școlare din comună cu echipamente specifice pentru gestionarea crizei sanitare cauzată de pandemia de coronavirus.

Pe de altă parte, edilul Viorel Croitoru lucrează la proiectul ce prevede  înfiintarea rețelei inteligente de distribuție a gazelor naturale în comuna Mănăstirea Humorului, astfel încât toți cetățenii comunei pe care o reprezintă să se poată branșa la gaz metan.

În ceea ce privește proiectele de viitor, primarul USR-PLUS, Viorel Croitoru, alături de echipa sa, lucrează deja la întocmirea documentațiilor pentru o serie de investiții menite să crească calitatea vieții cetățenilor din Mănăstirea Humorului. Astfel, între cele mai importante proiecte se numără înființarea sistemului de alimentare cu apă a localității, precum și extinderea sistemului de canalizare în satul Poiana Micului. Totodată, pe lista de priorități a edilului se regăsesc mai multe proiecte privind modernizarea străzilor Larga, Chilia și Mihai Eminescu.

Pe de altă parte, în ceea ce-i privește pe cei mai tineri cetățeni ai comunei, edilul Viorel Croitoru vrea să amenajeze două terenuri de sport în satele Poiana Micului și Mănăstirea Humorului și, de asemenea, să construiască mai multe locuri de joacă pentru copii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.