Tribunalul Suceava l-a condamnat pe Vasile Lavric, „mâncătorul de femei” de la Rădăuți, la 30 de ani de închisoare pentru comiterea infracțiunilor de violență în familie și profanare de cadavre sau morminte.

Acesta trebuie să achite celor cinci părți civile din dosar daune morale în valoare de 320.000 de euro.

Vasile Lavric a mai fost obligat de judecători să plătească cheltuieli de judecată în valoare de 64.300 de lei.

Decizia magistraților suceveni nu este definitivă, ea poate fi atacată prin apel în termen de 10 zile de la comunicare.

La data de 28 mai 2021,procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-au trimis în judecată pe rădăuţeanul Vasile Lavric, cunoscut drept „mâncătorul de femei”. Bărbatul trebuie să răspundă în faţa judecătorilor pentru omor calificat şi profanare de cadavre.

Anchetatorii au transmis că în urma cercetărilor efectuate a rezultat că faptele ar fi fost comise în noaptea de 10 spre 11 iunie 2020.

Vasile Lavric şi-ar fi luat soţia de la domiciliul comun situat în municipiul Rădăuţi, transportând-o într-un loc necunoscut, după care, pe fondul geloziei ar fi agresat-o suprimându-i cu intenţie viaţa şi apoi i-ar fi ascuns cadavrul, care nu a mai fost găsit.

„În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asupra a 7 bunuri imobile ale inculpatului, respectiv asupra a două autoturisme. Totodată, procurorii au solicitat în baza art. 330 din Codul de procedură penală menţinerea măsurii arestării preventive şi a sechestrului asigurător constituit. În cursul efectuării urmăririi penale, procurorii au beneficiat de sprijinul IGPR – Direcţia de Investigaţii  Criminale şi al Poliţiei Municipiului Rădăuţi, precum şi de suportul tehnic al IGPR – Direcţia de Operaţiuni Speciale. Rechizitoriul împreună cu dosarul cauzei au fost trimise Tribunalului Suceava, spre  soluţionare. Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă, spre judecare, situaţie care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată în comunicat.

Reamintim că Vasile Lavric a fost arestat, la sfârșitul anului 2020, după dispariţia concubinei sale, Aurica Bodnărescu. Bărbatul nu a raportat la Poliţie dispariţia femeii, iar când a fost întrebat,  le-a spus anchetatorilor că aceasta este plecată la muncă în străinătate să strângă bani pentru geamuri de tip termopan.

Cazul pare tras la indigo cu cel al dispariţiei surorilor Iordache. Şi atunci bărbatul le-a spus anchetatorilor că fetele sunt plecate în străinătate.

 

 

Sursa foto adevarul.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.