După ce a durat ceva timp până a fost investit în funcția de primar, pentru că ceilalți consilieri din opoziție au absentat la prima ședință de constituire a Consiliului Local, primarul comunei Straja are în continuare parte de situații mai puțin întâlnite într-o primărie normală.

Potrivit actualului edil, în comuna Straja „contractul cu firma de salubrizare SC Mitrofan SRL, cea care se ocupa de colectarea deșeurilor din comună, a fost reziliat de vechea conducere cu câteva zile înainte de numirea actualului primar, iar pentru semnarea unui nou contract trebuie urmate anumite proceduri, și anume: discutarea situației privind colectarea deșeurilor în ședința Consiliului Local; scoaterea la licitație publică a unui nou contract și încheierea contractului cu firma care va câștiga licitația”.

Nimic deosebit însă, până la ședința de Consiliu Local de luni, 11 iulie, care a avut loc la Primăria Straja, și care a avut pe ordinea de zi, „aprobarea achiziției publice de servicii având ca obiect prestarea serviciilor de colectare și transport al deșeurilor municipale și al deșeurilor similare de pe raza comunei Straja la depozitul zonal”, ședință la care, consilierii locali PNL, în frunte cu viceprimarul comunei, Vasile Juravle, au votat „împotrivă”, însă viceprimarul a explicat și de ce.

„La noi s-a achiziționat o mașină cu care să se transporte deșeurile iar, astfel, acest serviciu să fie local. Cei din PSD nu mai vor asta, ei vor să ia firma la care lucrează Cătălin Nechifor. Pe noi, cei din PNL, nu ne interesează dacă ia firma aia, însă vrem ca primarul să ne prezinte oferta de preț, nu ca la stână, fără nicio explicație, dai hotărâre de Consiliu Local. Primarul a dat vina pe PNL, că din cauza noastră nu s-a votat, dar n-a spus de ce nu am votat”, a declarat viceprimarul comunei Straja, Vasile Juravle.

ÎNTÂMPLĂTOR, SAU NU, LA SFÂRȘITUL SĂPTĂMÂNII TRECUTE, MIHAI JURAVLE, PRIMARUL COMUNEI, SE AFLA ÎN SEDIUL PRIMĂRIEI RĂDĂUȚI, UNDE PRIMAR ESTE NISTOR TĂTAR, FOSTUL DIRECTOR GENERAL AL SC SERVICII COMUNALE, ȘI OMUL CARE, COORDONEAZĂ ÎN CONTINUARE ACTIVITATEA DE LA FIRMĂ.

DSC_0405

Primarul comunei Straja, Mihai Juravle: „I-a deranjat că nu las Straja să piară”

Primarul comunei, Mihai Juravle, a declarat că mașina care există a costat 30.000 de euro, însă nu are niciun aviz,

„Nu mă interesează cine o să vină, important este să rezolvăm această problemă. Proiectul de hotărâre trebuie să treacă indiferent de ofertă. El nu trebuie votat în funcție de ofertă întrucât aceasta este treaba achizițiilor publice. Deocamdată, nefiind vorba despre o ofertă, nicio firmă nu a depus nicio ofertă. Pentru ședința următoare vom veni cu oferte, pentru ca acest proiect să fie adoptat”, a declarat edilul din Straja.

În încheiere, acesta a spus că nu vrea să aducă neapărat SC Servicii Comunale, ci își dorește să rezolve această problemă a locuitorilor din Straja.

 

 

 

 

 

One Response

  1. Ileana Petrariu

    Oare de ce in sedinta Consiliului local domnul viceprimar nu a argumentat explicand de ce au votat importiva? De ce a costat 30.000 de euro o masina care a fost achizitionata in timpul mandatului domnului Juravle Vasile si nu s-a folosit, fiind nevoie de incheierea unui contract cu firma de salubrizare SC Mitrofan SRL, care mai apoi a fost reziliat? Oare din cauza legalitatii acestor fapte?
    Invit presa si la a doua sedinta a consiliului local sa vedem cum vor vota consilierii PNL.
    Domnule viceprimar, aveti vreo problema cu oamenii de la stana? Au mai mult respect si onoare decat multi dintre sustinatorii dumneavoastra (ma refer la sedinta de constituire a Consiliului Local unde am avut parte si de acte de violenta si injurii din partea acestora)

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.