Conducerea spitalului Municipal Vatra Dornei, prin managerul Valentin Stan, a precizat că Ministerul Sănătății a alocat fondurile necesare pentru dotarea cu aparatura medicală în valoare de 1.668.000 lei  și pentru reparații capitale în valoare de 1.089.000 lei, la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

       „Mulțumim doamnei deputat PSD de Suceava dr. Maricela Cobuz pentru susținere si demersurile făcute și doamnei ministru Sorina Pintea pentru importanta maximă acordată sănătății pentru locuitorii din Bazinul Dornelor”, a declarat Valentin Stan, managerul Spitalului Municipal Vatra Dornei.

Reamintim faptul că Ministerul Sănătății a alocat prin transfer de la bugetul de stat pe anul 2019 către bugetul administrațiilor publice locale sume pentru cheltuieli de natura investițiilor pentru aparatură și echipamente medicale pentru unitățile sanitare cu paturi din județul Suceava. Pe lângă sumele alocate funcționării Spitalul Municipal din Vatra Dornei a primit banii și pentru reparații capitale.

Sumele repartizate de Ministerul Sănătății arată astfel:

  • Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava -1.661.000 lei;
  • Spitalul Municipal Vatra Dornei – 1.688.000 lei;
  • Spitalul Municipal „Sf. Doctori Cosma și Damian” Rădăuți -2.099.000 lei;
  • Spitalul Orășenesc Gura Humorului – 235.000 lei;
  • Spitalul de Boli Cronice Siret – 235.000 lei.

La mijlocul lunii noiembrie spitalul din Vatra Dornei a primit un computer tomograf şi un mamograf iar recent primarul Ilie Boncheș a semnat un proiect prin POR 2014-2020 (REGIO) privind eficientizarea energetice a clădirilor din cadrul Spitalului Municipal.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.