Data de 21 mai marchează în acest an Ziua Eroilor şi totodata Ziua Înălţării Domnului Iisus Hristos. Cu acest prilej sunt pomeniţi eroii neamului în cadrul unor ceremonii care se desfăşoară pe baza unui program aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 309 din 06.05.2015.

Prefectul Constantin Harasim împreună cu şefii structurilor M.A.I. de la nivelul judeţului Suceava au stabilit o serie de măsuri administrativ-organizatorice pentru desfăşurarea în bune condiţii a manifestărilor comemorative.

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava va asigura măsuri de ordine și siguranță publică cu implicarea a 52 polițiști din cadrul structuriii de ordine publică, 24 din cadrul structurii de poliție rutieră și 10 din alte structuri, iar cu ocazia sărbătoririi ”Sfinților Împărați Constantin și Elena” măsurile specifice, în zona celor 19 lăcașuri de cult unde se organizează hramuri, vor fi asigurate de 35 polițiști de ordine publică și 9 alte structuri.

De asemenea, s-a solicitat Inspectoratului Şcolar al judeţului Suceava (pentru toate şcolile din judeţ) şi instituţiilor publice să asigure, în data de 21.05.2015, ora 12.00 păstrarea unui moment de reculegere în memoria eroilor.

Cu ocazia comemorării eroilor neamului, prefectul judeţului Constantin Harasim va fi prezent la ceremonia militară şi religioasă care se va desfăşura la Monumentul Eroilor Români din cimitirul „Pacea” începând cu orele 12.00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.