O subunitate din cadrul Brigăzii 76 Cercetare, Supraveghere şi Recunoaştere înzestrată cu radar TPS-77 execută, din 16 februarie, un exerciţiu în zona judeţului Botoşani, a declarat, joi, pentru AGERPRES, şeful Direcţiei informare şi relaţii publice din Ministerul Apărării Naţionale (MApN), generalul de brigadă Constantin Spînu.

Precizările vin după ce pe reţelele de socializare şi în mass-media din Botoşani au apărut imagini cu militarii Brigăzii 76 care şi-au instalat subunitatea mobilă pe raza comunei Suharău, în imediata vecinătate a frontierei cu Ucraina.

Oficialul MApN precizează că exerciţiul nu se desfăşoară ca urmare a tensiunilor de la graniţa ruso-ucraineană, ci face parte dintr-un program de pregătire a Armatei române.

”La activitate participă aproximativ 20 de militari din cadrul subunităţii. Exerciţiul este unul de rutină şi face parte din planul cu principalele activităţi pentru anul în curs, plan stabilit şi aprobat în anul 2021. Exerciţii asemănătoare au fost executate anual în acest raion, începând cu 2018”, a arătat Spînu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.