Organizaţia Salvaţi Copiii lansează, pentru al doilea an consecutiv, campania pentru dotarea maternităților și secțiilor de nou-născuți “Bun venit pe lume”, în cadrul proiectului ”Fiecare copil contează”.

Pornind de la datele statistice (I.N.S) conform cărora în România mor anual, în medie, 1900 de copii cu vârsta mai mică de un an, organizaţia Salvaţi Copiii și-a propus să sprijine 25 maternități cu incubatoare, pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalității infantile și pentru a sprijini gravidele și mamele din 15 comunități să aducă pe lume copii sănătoși și să le ajute la creșterea copiilor lor.

Salvați Copiii filiala Suceava deschide campania cu participarea la ”Maratonul Internațional al Copiilor”.

Race for Survival este cea mai mare cursă alergată de copii pentru copii, organizată la nivel global de Alianța Internațională Save the Children. 50.000 de copii din 57 de țări aleargă simultan pentru cel mai bun rezultat pe distanța de maraton, în ștafetă.

La “Maratonul Internațional al Copiilor”, ediția 2012, cel mai bun timp înregistrat de copiii români a fost de 2:06:09 , clasându-se pe locul 31 din 408 de echipe înscrise în competiția internațională.

Evenimentul va fi organizat pe 23 octombrie, cu scopul de a atrage atenția liderilor lumii asupra fenomenului de mortalitate în rândul copiilor, din cauze care pot fi prevenite.

Maratonul Copiilor este un exemplu de implicare pe care copiii îl dau societății, aceștia vor avea oportunitatea de a transmite mesajele lor către factorii decizionali și mass-media.

La nivel internațional va fi lansat raportul ”Lives on the Line”- care va cuprinde o agendă a acțiunilor pentru încetarea deceselor copiilor din cauze ce pot fi prevenite.

Rezultatele echipelor participante vor fi transmise către Secretariatul General în ziua evenimentului. Un website global va înregistra rezultatele fiecărei curse.

Prin participarea la această mișcare globală, se urmărește creșterea gradului de conștientizare  cu privire la situația mortalității infantile și a copiilor în România, măsuri concrete ale autorităților pentru supraviețuirea și îmbunătățirea stării de sănătate a copiilor din țara noastră, plasarea rezultatelor echipelor din România pe un loc cât mai fruntaș în competiția internațională și strângerea de fonduri pentru dezvoltarea programului ”Fiecare Copil Contează”.

Evenimentul se va desfășura în data de 23 octombrie, orele 10:00, la Sala de sport a Clubului Sportiv Municipal Suceava.

La eveniment vor participa copii din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 10 Suceava și Școlii Gimnaziale Todirești. Colegiul Național ”Mihai Eminescu” Suceava este partener în organizarea evenimentului, asigurând voluntari pentru cronometrarea echipelor.

Partenerii evenimentului sunt Inspectoratul Școlar Județean Suceava, Asociația Sportul pentru Toți Suceava, Clubul Sportiv Municipal Suceava și Inspectoratul pentru Situații de Urgență Suceava.

Deşi rata mortalităţii infantile din România a scăzut semnificativ în perioada 1990-2012, atât ca procent, cât şi ca cifre absolute, 8471 decese în 1990, 2250 în 2009 şi, respectiv, 1812 în 2012, România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană, cu o rată a mortalităţii infantile de 9 la 1000 de copii născuţi vii în 2012 (conform Institutului Naţional de Statistică). La nivel mondial, un copil moare la fiecare cinci secunde. La noi în ţară, un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principală a mortalităţii infantile o reprezintă naşterile premature. Mortalitatea, precum şi speranţa de viaţă reflectă nivelul de trai şi de educaţie al unei populaţii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei şi al sănătăţii publice.

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame şi copii şi prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternităţilor şi secţiilor de nou-născuţi.

Parte a campaniei mondiale Every One, care urmăreşte reducerea mortalităţii infantile şi a copiilor până la cinci ani, proiectul iniţiat de Salvaţi Copiii România şi susţinut de Dorna/Coca-Cola,  GSK (GlaxoSmithKline România) şi de Dettol – Reckitt Benckiser România – „Fiecare copil contează” – îşi propune diminuarea cu 15% a mortalităţii infantile şi a mortalităţii copiilor sub cinci ani, în perioada 2010 – 2015.

Campania de strângere de fonduri se va desfășura în perioada 18 octombrie 2013 – 15 ianuarie 2014. Publicul larg va putea face donații prin SMS la 8833 și pe site-ul www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume.

„Bun venit pe lume! este o campanie specială și emoționantă, din păcate la noi în țară prea mulți bebeluși nu au șansa să trăiască. Ne dorim foarte mult ca, prin continuarea acestei campanii, să atragem atenţia societăţii din România asupra acestor tragedii şi să demonstrăm că donaţiile pot avea un rezultat direct, dar şi un efect pe termen lung, în numărul de vieţi de copii salvate. Îi încurajăm pe toţi românii să contribuie cu donaţii prin SMS și pe site-ul nostru, pentru că într-adevăr, prin incubatoarele cumpărate, sporim şansa la viaţă a copiilor noştri”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Preşedinte Executiv al Organizaţiei Salvaţi Copiii România.

Fondurile obţinute prin această campanie vor fi folosite de către Salvaţi Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternităţi din oraşele: Pitești, Bacău, Brașov, 3 maternități în București, Buzău, Reșița, Caransebeș, Constanța, Craiova, Segarcea, Petroșani, 2 maternități în Iași, Târgu-Mureș, Roman, Ploiești, Sibiu, Suceava, Vatra Dornei, 2 maternități în Timișoara, Vaslui și Focșani.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.