Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, aflată într-o vizită de lucru în județul Suceava, a declarat că este surprinsă că unitățile spitalicești din Câmpulung Moldovenesc și Gura Humorului  au solicitat sume foarte mici de la Minister, în contextul în care, bugetul pe acest an este mai mare ca niciodată. În timp ce ministrul Pintea acordă totuși bani Spitalelor din Fălticeni și Rădăuți, acolo unde administrația locală are aceeași culoare politică, susține vehement că „sănătatea nu are culoare politică”.

„Am declarat în repetate rânduri că sănătatea nu are culoare politică și cred că alocările bugetare din acest an sunt o dovadă clară a faptului că nu spunem vorbe mari. Deja fila de buget a fost aprobată (…)  Spitalul din Gura Humorului a avut o solicitare modestă, de 300 000 de lei; Spitalul din Rădăuți, va primi, de asemenea, suma de 2 320 000 de lei; Spitalul din Câmpulung Moldovenesc, a solicitat doar 194 000 de lei. Vă spun sincer că am rămas surprinsă, pentru că am spus că sănătatea nu are culoare politică și că există fonduri, întrucât acesta este cel mai mare buget pe care l-a avut vreodată Ministerul Sănătății. Deci, aștept în continuare solicitările spitalelor din județul Suceava pentru că noi ne ținem de cuvânt”, a declarat ministrul Sănătății, Sorina Pintea, într-o conferință de presă susținută la sediul Primăriei Frasin.

De cealaltă parte, contactat telefonic, managerul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, Cătălin Săndulescu, a declarat că, la începutul anului, conform machetei transmise de DSP Suceava, a înaintat către Ministerul Sănătății o solicitare prin care cere bani pentru achiziționarea de aparatură medicală, dar și pentru reabilitarea clădirii spitalului. Întreaga solicitare însumând aproape 3 milioane de lei și nu puțin peste 100 000 de lei, așa cum susține Sorina Pintea.

 „La solicitarea pe care am făcut-o la începutul anului nu am primit niciun răspuns oficial și afirmativ. Am solicitat 2 286 900 de lei pentru aparatură medicală și 550 000 de lei pentru reparații capitale la clădire. Până acum nu am primit niciun fel de răspuns, iar sumele nu sunt așa de mici, aș spune eu. Aproape 3 milioane de lei, solicitați în total, nu reprezintă o sumă mică”, a declarat managerului Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc, Cătălin Săndulescu.

Ministrul Sănătății a declarat, în cadrul aceleiași întâlniri că există posibilitatea ca în luna septembrie să fie inaugurat Spitalul de la Fălticeni.

 

 

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.