Ministrul de Interne a anunțat că va fi emisă o nouă Ordonanță Militară care va reglementa noi măsuri pentru Paște, luate în colaborare cu Patriarhia Română. 

Marcel Vela a spus că a convenit “niște măsuri în acord cu Patriarhia pentru ca românii să poată să se bucure de Paști”.

„Da, o să mai fie o Ordonanță Militară săptămâna aceasta, conținutul îl veți afla la momentul potrivit. Nu pot să dezvălui acum din Ordonanță, dar tot ceea ce vă anunțăm rezultă în urma unor analize pertinente a specialiștilor, în funcție de evoluția cazurilor, în funcție de evoluția coronavirusului.

Este impropriu să estimez acum cât vor mai dura restricțiile și care va fi dinamica evoluției coronavirusului”, a spus Marcel Vela.

Ministrul de Interne Marcel Vela a anunțat că în cursul zilei de astăzi sau mâine va anunța deciziile pentru Paște. Totodată, el le-a mulțumit românilor pentru că au respectat măsurile impuse de ordonanțele militare.

„Nu noi restricții, noi excepții. Să privim partea plină a paharului. (…) Ce să le spun de Paște? Vreau să le mulțumesc pentru înțelegere românilor din Diaspora și celor din țară, că marea lor majoritate au respectat ceea ce am propus, ceea ce am stabilit cu privire la reducerea riscului de infecții cu coronavirus. (…) Este un moment greu, a dat dovadă și de patriotism, și de responsabilitate, de implicare în acest război împotriva virusului. Războiul este al nostru, nu al Guvernului sau al unui ministru”, a mai spus Marcel Vela.

 

Sursa: Observator

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.