Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că românii au dat dovadă de responsabilitate în minivacanța de 1 Mai și că speră că după 15 mai vor exista premise pentru o ridicare treptată a restricțiilor. El avertizează însă că „virusul nu se odihnește”.

„Românii au fost foarte conștiincioși în perioada sărbătorilor pascale. Pot spune că și acum, în weekend-ul acesta de 1 Mai au fost la fel de responsabili, lucru pentru care le mulțumesc tuturor”, a spus ministrul la RFI.
„Există șansa și perspectiva ca din 15 mai să se relaxeze unele lucruri, pentru că fiecare își dorește acest lucru, inclusiv eu, ca să fiu sincer”, a adăugat Vela.
„Problema este – și fac un apel la toată lumea că în următoarele două săptămâni, 14 zile, virusul nu se odihnește, adică nu stă relaxat că vine 15 mai și noi vom avea relaxări de anumite activități sau anumite acțiuni. În contextul acesta, este extrem, dar extrem de important ca în următoarele două săptămâni să nu avem o evoluție crescută a bolii în România, a cazurilor care se vor înregistra pe statistica din țara noastră”, a mai spus el.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.