„Nu vărsați lacrimi pe mormântul eroilor,/ Ci mai curând slăviți-i prin cântece,/ Așa, ca faima lor să rămână un ecou,/ Prin legenda veacurilor!” (Regina Maria a României)

Cuvintele Reginei Maria a României rămân și astăzi de referință în cartea eroilor neamului, căci ele sensibilizează sufletul și transmit peste generații și timp spiritul eroic și bravura soldaților români de odinioară, care s-au reunit în luptă pentru un scop măreț: unirea tuturor românilor într-un stat unitar independent.

Romfilatelia omagiază eroismul acestor soldați căzuți la datorie, care și-au jertfit propriile vieți pentru apărarea vetrei și a credinței strămoșești, pentru libertate, demnitate și unitate statală, printr-o emisiune de mărci poștale specială, intitulată In Memoriam, Eroii Neamului.

Mărcile poștale ale emisiunii reamintesc, prin subiecte ilustrate, locuri ale unor crâncene bătălii: Mausoleul de la Mărășești, imaginea unei construcții simbol a cinstirii eroismului ostașilor români, Crucea Eroilor Neamului, mai cunoscută sub numele de Crucea de pe Caraiman, cât și însemnele ordinului militar Mihai Viteazul Clasa I acordat pentru fapte deosebite în luptă.

Cele trei timbre având valorile nominale de 1,00 lei, 3,60 lei și 14,50 lei sunt completate de plicul prima zi și un întreg poștal, emisiunea fiind machetată în coală de 32 de timbre, minicoală de 6 timbre + 3 viniete și minicoală de 6 timbre + 3 tabsuri.

Începând cu ziua de vineri, 25 iulie, emisiunea de mărci poștale In Memoriam, Eroii Neamului va putea fi achiziţionată de la toate magazinele Romfilatelia din Bucureşti şi din ţară. Romfilatelia aduce mulţumiri Ministerului Apărării Naționale, Oficiului Național pentru Cultul Eroilor și Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” pentru suportul documentar oferit la realizarea acestei emisiuni de mărci poștale.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.