Ion Drăgușanul: un neica-nimeni; Restul: gulere albe

Ion Dragusanul 2_2

Mămica Ceje: Haideţi, daţi-i toţi să sugă, că altel ţipă şi face epilepsii electorale!…

*

Pentru că au îndrăznit să se plângă, deși abia recent, că se truchează licitaţiile pentru atribuire de servicii tipografice și organizare evenimente de către CCB al Consiliului Judeţean Suceava, unii ziarişti ziarişti de la SuceavaLIVE, NEst TV Channel și Ducatul Bukowina au fost jegos asaltaţi, cu invective şi ameninţări, de către mardeiaşii clanului Drăgușanul. Am văzut și conștientizat abia acum cretinismele extremiste ale slugoilor Sandrinio-Avram, iritat fiind eu de lentoarea cu care DNA Suceava investighează licitaţiile trucate de atribuiri de servicii tipografice și organizare evenimente, absolut nejustificat, complicilor referentului Consiliului Judeţean Suceava, Ion Drăgușanul, şi ai cumătrului, Gheorghe David, de care, până mai ieri, nici nu prea auzisem că există, deşi cică se dă, în ultima vreme, fără a fi, “puternic afacerist local și membu de organizații discrete”. Nu le-am căutat dosarul (în fond, noi nu suntem DNA), în care existau documente și oferte măsluite, cu care au câştigat toate licitaţiile lui Ion Drăgușanul&Comp, inclusiv una referitoare la o carte intitulată Cântecele Despovărării de câteva milioane, încasate de la Centrul Cultural “Bucovina”, în condiţiile în care Centrul nu ar plăti şi nu plăteşte nimănui ceva ce e deja a lui, ci se bazează doar pe munca salariaților și parteneriatele cu alte organizații și mass-media. Practic, CCB își cumpără propriile cărți, unele fără valoare culturală. Ştim că DNA și celelalte Parchete au deschis mai multe dosare penale, în cauza furtului de bani publici, dar nu în urma unui denunţ propriu-zis al nostru, pentru că noi nu am turnat nici la securitate, aşa că nu o să să turnăm nici la DNA.

*

Alarmate că, deşi neinteresat de vreo tipărire de carte, colaborând rar şi fără drepturi de autor, la unele publicaţii sucevene, am pus întrebări despre cum e posibil să primească, din impozitele noastre, vreo 1,6 milioane de euro nişte şnapani, care abia se screm să înfiripeze aşa-zise afaceri locale, caiafele lui Drăgușanul se năpustesc asupra unor cetățeni, mai dihai decât DNA şi mascaţii lor pe locuinţele bogătanilor, dându-se de ceasul morţii să probeze că noi, şi nu ei, am fi coruptul numărul unu al Sucevei. Verifică nepricopsiţii chiar şi declarațiile de avere, pe care, din principiu și respect față de lege, oficial și onest, le-au postat cetățenii, pentru că nu o declarație de avere, ci faptele te îndreptăţesc sau nu, în aceste domenii precum administrația, cultura și mass-media, care ţin de demnitate și onoare, iar în cazul profesioniștilor și funcționarilor corecți nu țin de jaful fondurilor publice.

*

În fond, proiectele de hotărâre pentru creșterea calității vieții în județul Suceava, avizate sau adoptate şi acțiunile întreprinse, cariera profesională exemplară, publicistica, rezultatele academice ori sarcinile de serviciu pe care le-am îndeplinit, de-a lungul anilor – unele în premieră românească absolută, câteva chiar în premieră mondială, consumă câte 12-16 ore pe zi, fără pauze, din viaţa noastră, iar cât am izbutit să facem noi, într-un singur an, nu izbutesc instituţii, în decenii, să facă – Roman Istrati, ne spunea, cândva, că am fi “niște oameni care fac cât zece instituţii” dar și că ”din cauza lui Ion ne-am ales cu procese și la ziar”, şi este o mare doză de adevăr în cele spuse. Şi vin ăştia, ai drăgușanilor, nişte zerouri definitive, decişi să ne tragă în smârcurile fetide din care tocmai s-au ivit.

*

Am trecut cu vederea minciunile sfruntate (inclusiv afirmaţia de BĂDĂRAN josnic ”Cătăline, asta a regulat doi preşedinţi, iar dacă nu vei fi atent, ţie ţi-o dă direct la … Măreaţa Uniune Europeană.”), considerând că specimenele cu pricina nu merită vreun răspuns. Dar, dacă e vorba că piticaniile spirituale vor să ne linşeze civic şi moral, se schimbă situaţia şi, printre altele, o să-i judecăm noi pentru insultă şi calomnie. Ambele, la plural. Pentru că, aşa cum şi ştiam, Drăgușanul, Sandrinio şi toţi ceilalţi impostori mediatici nu practică gazetăria, ci șantajul în haită, și se năpustesc cu tăvălugul minciunilor deşănţate asupra celor care le stau în calea banului public sau de ciubuc, repetând la nesfârşit neruşinate neadevăruri, adăugând şi altele, pe parcurs, cu o insolenţă pe care am numi-o măgărească, dacă nu ne-am simţi obligați să nu insultăm biata vietate domestică, atât de răbdătoare cu nedesăvârşirile omeneşti.

Materialul de până aici a fost o replică fidelă a ”capodoperei” lui Ion Drăgușanul din articolul Click AICI! Mardeiaşii clanului Beldiman doar că, abia acum, avem personajele corecte.

Ion-dragusanul 2.1

DNA alege direcția! Spre C-lung, prin Gura Humorului, sau rămâne în Suceava

Știm că Ion Drăgușanul este foarte fericit dacă-l asociem cu niscai ”valori”, și mai ales cu personajele din titlu: Tiberiu Avram, Gheorghe Flutur și Bogdan Gheorghiu. Dar o vom face! Iar cei de mai sus reprezintă cam toți cei ce mai pot fi, pentru el, un colac de salvare, fiind ultimele redute în propriul său război – cu impostura publică.

Până nu mai demult, Drăgușanul se baza pe alte redute solide, dar care au fost deja înlăturate, natural:

 • Spre exemplu, pe publicistica defăimătoare a blog-ului său, devenită între timp (deși era dintotdeauna…) incompatibilă cu statutul de bugetar contractual prin care îi sunt limitate anumite drepturi cetățenești datorită unor norme de conduită și legi speciale funcționarilor statului, pe care impostorul nu le-a respectat mai niciodată;
 • Se mai baza pe marile acte de creație din ”opera” sa, înfăptuiri dovedite deja ca fiind plagiate și falsificate (nici nu mai contează numărul de probe, sunt suficiente 20, putea fi și una!);
 • Se sprijinea bățos pe statulul de ”om de cultură” și cariera sa mirobolant prezentată, dar care e deja la final, compromisă și mistificată ordinar cu ajutorul banilor publici;
 • Se încredea în nebunia din tinerețe și viața de mercenar, dar acum, la 67 de ani, impostorul se  apropie fulgerător de groapa istoriei;
 • De asemenea, se mai baza pe unele personaje, aflate la limita legalității, care-l flancau și care fie nu mai sunt fie fac deja mulți pași în spate, de frica grupului infracțional organizat.

Iar aplaudacii și beneficiarii lui de subvenții publice chiar nu au contat vreodată, oricum valoarea acestora tinzând și înainte spre zero.

Ei, de ce acest titlu? Atât pentru că Monitorul de Suceava, Consiliul Județean Suceava și Bucovina TV (chiar în ordinea asta…) sunt cam singurele speranțe carieristice de azi, dar și pentru că cei trei apropiați interesați ai impostorului, rămân, deocamdată, mușchetarii Bucovinei zilei de mîine. Iar, dintre ei, unul se diferențează catogoric de ceilalți. Care? Primul. Pentru că, de primul le e frică la ceilalți doi, și nu doar când joacă tenis pe bani.

Gazetăria pe bani, mai ales la nivel local, o știe multă lume. De aceea le și merge bine unora care și-au făcut case și trusturi mass-media cu banii altora. De la bani de salarii, recuzită de lucru și până la amenajatul redacțiilor și studiourilor, totul a fost primit pe daiboj (даиодоже).

Inclusiv, în ziua de azi, umblatul cu sorcova, cu steaua, cu plugușorul pe la primari și pe la firme, este tot o practică aflată sub controlul și îndrumarea anumitor politicieni vremelnici cu creierul încă în dictatura comunistă (ca să înțelegeți, de tip Ioan Stan – la C.A.P., scuze PSD). Nicidecum pe ofertele realiste (făcute pe bază de lobby corect și calitate) de prestări servicii de publicitate ori promovare a evenimentelor și activității administrative. Probabil că totuși cineva o va încasa într-o bună zi!

O să vedem cine va fi primul și aici… Normal ar fi să fie tot Primul, ca exemplu de bune practici sau ”nici chiar așa!” – așa nu trebuie să chiaburești!

Dar și mai toxică este mârlănia de jurnalist care îți face rost imediat de o …bună imagine negativă dacă nu ești plătitor de taxă de protecție către gazetar sau dacă unul dintre plătitori are acest interes. Adică suntem aici într-o zonă în care se ajunge la situația că nimic real nu contează mai mult decât gradul în care gazetarul este mulțumit de plata pentru serviciile lui.

Într-adevar, Drăgușanul și Sandrinio Neagu, nefiind jurnaliști de meserie, sunt doar niște ziariști locali buni. DEPINDE DOAR DE SUMA PE CARE EȘTI DISPUS A O CHELTUI adică, banul e ochiul… draq-șanului sau al prietenului său Sandrinio Neagu.

Și asta e normal pentru un impostor, pentru că marele trust bucovinean îl plătește, în acte, cu minimul pe economie, adică cu mai nimic, și nu ar fi purcoi de bani pentru aselenizările spionului din ”Șapte ani în Tibet” în introspecțiile de la vinăriile din Suceava și plajele sălbatice din Sulina – cu cazare lângă plajă, sau, pentru plimbări ”la pas”, fie apă, insule ori Himalaya, de la Londra și până-n refugiile exotice din Nepal. Ceva frumos totuși… Click AICI! Sandrinio Neagu – o parte din Călătoriile moka

Ion-dragusanul 3

O vorbă rea rănește mai mult decât o sabie ascuțită

După toate mizeriile lu’ Gâză Drăgușanul, Flutur ăsta e chiar atât de orb, surd ori nesimțit! (atenție, semnul exclamării). Multă moralitate în Bukowina lu’ Invers de la Consiliul Județean Suceava! Oamenii ăștia nu sunt conștienți că într-o zi le vor pune alții mâinile pe chept și vor pleca luând cu ei DOAR binele și răul pe care l-au făcut?

Deși se poate vorbi în replici și pe limba celor cărora i se dau replicile, totuși lucrul nu este recomandat, întrucât, ca în cazul de față, Drăgușanul, ori Sandrinio.ro, poate fi vulgar în extrem și, parafrazându-i, intri cu ei în materii în care nu e cazul să intri.

Iar Drăgușanul nu are limite când e vorba de a coborî în vulgaritate. Firește că nu are de unde să le aibă. Aceste limite vin cu educația și cultura. Or, el este un vânător primitiv, aproape barbar, de agoniseală.

Omul rafinat prin educație și sporit cultural nici măcar nu se ferește de vreo expresie sau de vreun cuvânt din limbă ori de invocarea și evocarea vreunei realități din zona indecenței, pentru că la el totul se rafinează de la sine, se sublimează, și cuvintele și lucrurile cele mai neașteptate devin plăcute, poezie.

Nu e cazul lui Drăgușanul. Nu-l știm bine pe Sandrinio Neagu, dar dacă e din aceeași categorie, asta e. Este vulgar vreodată Andrei Pleșu, spre exemplu?

Ion-dragusanul 5

Siamezii ziariști

Drăgușanul stă printre ziariști și culturnici corupți și îi perie, îi pupă și îi divinizează din prostie și, tot din prostie, dar inferioară și interesată, viceversa, corupții pe el, știind că manipulează un prost de talie mondială.

Cine să fie el, patronul spiritual al clanului? E gazdă de hoți și șef de oficină de îmbălat și de spurcat lumea, cel mai pervers și bogat mogul din presa locală, Tiberiu Avram. Însă, îmbălatul nu e gratuit, nu e din vreo plăcere sadică, ci, doar pentru bani, mulți bani. Iată-l… pe marele ziarist textilist, țesător, specializat tot la locul de muncă, precum impostorul din Bukowina lui Invers.

tiberiu avram1.1

Tiberiu Marcel Avram: zero studii în jurnalism, dar mare legător în piele de om și țesătură politică, economică, socială, culturală, învățământ, medicină… adică, bun în toate cele!

Impostorul îți dă mai întâi exemple despre ce poate face. Pe urmă te scuipă ușor, ca din neatenție. Și dacă nu cotizezi, dă drumul, cu ciracii, la tulumbă. Și om te-a făcut!

Fără să conteze dacă minte și exagerează sau calomniază. Pe bani publici, de pe scaun public și cu spate public. Îți pretinde un fel de taxă de protecție contra dejecțiilor lui.

Dacă plătești, te pupă public oriunde chiar și când sau cum nu-ți convine, că el vine și-ți coboară pantalonii sau îți ridică fusta pentru a te pupa exact când ești pe scenă, la tribună, ca naș la nuntă etc. Și face asta cu personaje publice importante și mai puțin importante de ani și ani de zile.

Și paradoxul: nimeni nu-l blochează!

SRI, DGA, DNA, DIICOT, PCA și restul parchetelor sucevene tac, nu se complică, se fac că nu pricep cultură, presă și ce e aia justiție independentă (o pricep doar când vor ei sau când vine vorba de restricții ori lefoiurile și pensiile lor speciale), și acoperă, prin nepăsare și grijă doar de promovarea pe post, deci complicitate, cei mai mari ESCROCI din ultimii 30 de ani ! Oare de ce și până când?

Probabil că impostorul Drăgușanul are și o ură structurală, irepresibilă, față de cei pe care îi bănuiește că îi sunt superiori. Urăște cert oamenii cu carte, cu studii, cu autoritate profesională, cu bună și onestă așezare în lume, dar și femeile conducător pe care le jignește ca pe niște cur*e de ultimă speță.

E prieten cu ciubucarii, cu cei care-i șoptesc vulgarități, înjurături și bârfe la ureche, strâmbându-se ca ciupercile la secetă. Nu vă sfătuim să-l cunoașteți și să-i cunoașteți pe cei din clanul lui că poți păți lucruri rele. Cunoștem cazuri multe…

Ion-dragusanul 6

Pentru început, ceva subiecte interesante (până se mai mișcă greoaiele organe) ce POT fi dezbătute PUBLIC…

”Lasă-mă, te rog, cu statul,
Cu gâza și cu rahatul,
Că faci versuri cu toptanul
Mereu despre Drăgușanul.

Dar ți-o spun ca între frați –
Mai sunt pe-aici destui rahați,
Zi, spre exemplu, Sandrinio în gând
Să vezi a ce miroase curând…”

Unii dintre noi îi studiem, dar, îl analizăm în mod special pe vârful de lance Drăgușanul (acesta fiind singurul care a defăimat ordinar și public), întrucât facem, împreună cu experți și academicieni, un studiu de patologie social-culturală și el este materialul perfect.

SuceavaLIVE, NEst TV Channel și Ducatul Bukowina au făcut o întreagă colecție de probe privitoare atât la bolnavul propriu-zis, ciracii și cercul lui de convivi, cât și la bolnavii care îl apără pur și simplu, îl cultivă sau ar trebui să aibă reacție și îl ignoră ori au interes să se prefacă a nu-l vedea sau, mai vedea.

Ion-dragusanul 1

Trăistarul impostor. Exponentul ziarului Monitorul de Suceava

Cum să nu fie protejat un asemenea impostor, când toată haita de golani și politruci e prezentă la blatul bănesc al Consiliului Județean Suceava cu Ion Drăgușanul, adică la lansarea unei cărți de poeme dedicate chiar unor reprezentanți ai mafiei locale, fără valoare culturală – fraudulos decontată din bani publici –  cântecele despovărării lui față de edecarii de umbre ai Bukowinei lui Invers.

(n.r. Sperăm că ați prins aroganța maximă a impostorului, din a le scrie versuri negre edecarilor de umbre din județ, iar aceștia, de proști și inculți ce sunt, să-l aplaude live la lansare! Stimabililor, recitiți cartea, din scoarță în scoarță, cu tot cu prefață și autograf!).

La cine să te aștepți să ia vreo măsură disciplinară dintre capetele pătrate ce-i sunt sclavi ai terorii și banului public dar și vagabonzi aburcați ilegal pe statul român ori parteneri ai clanului MAFIOT Drăgușanul?

Ce decizie să ia papagalii de subalterni ai CJ (niște artiști ce vor doar un serviciu pentru o pensie liniștită) de la Centrul Cultural Bucovina, când văd asemenea ștăbime județeană și puroi public în gașca personală a impostorului mafiot? Fac pe ei de frică…

De aia am solicitat o comisie externă CCB, constituită de, și la, urgență, exact ca în cazul altor CALAMITĂȚI ale județului (incendieri de clădiri, furtuni și păduri rase, inundații, gripe aviare…), pentru că Ion (Gâză) Drăgușanul este… o calamitate pentru banul public și cultura bucovineană!

Iată-i… pe MINUNAȚII șefi de cercetași CCB – Click AICI! O seară cu prieteni, văzută de Victor T. Rusu.

Dragusanul-lansare_42

Impostorii șefi ai cercetașilor din CCB: madam administrator public și vicepreședintele ”bărbat”, printre prietenii aflați la cheremul și amocul lui Ion Gâză Drăgușanul

Io-te, mai jos, și paranghelia de pupat în fund corupții, înscrisă în Calendarul Cultural al județului Suceava – intitulată imoral Serbările Memoriei în loc de ”Serbările lui Ion, botezătorul de cărți!”, tocmai pentru a fi fraudulos decontată din banii publici ai statului român. Poliloghia evenimentului, doar partea sobră, a fost încărcată pe internet, pentru eternitate și fraierii aplaudaci, la fel ca defăimările proferate în decursul vremurilor, chiar de Maestrul CORUPȚIEI culturale, conducătorul de facto, Ion Drăgușanul, al Centrului Cultural Bucovina.

Escrocul public Drăgușanul, pentru a-și salva pielea și faima de mucava – compromisă, e atât de prost, încât e în stare să arunce în aer o întreagă breaslă jurnalistică, dar și pe cei ce-l folosesc și ocrotesc…

Nu mai bine, domnilor politicieni și moguli, renunțați la serviciile acestui impostor cu potențial infracțional până își rezolvă el problemele în JUSTIȚIE, și nu numai…. Doar toți aveți prințipuri de dreapta, ne naiba… Think about it!

E pensionar, are o minunăție de nepoți, scrie cărți în continuare, are blog, are bani dosiți, are ce face… pentru incultura bucovineană, nu-i mai purtați lui de grijă, purtați-ni-o nouă …deacum. Iar de defăimat, vă promitem noi că nu va mai defăima în viața lui, în nicio entitate media sau site web, pentru că îl vom plagia noi!

ion dragusanul 42

Fotografia zilei: Călăii Bukowinei lui Invers, ce se vor a fi azi și din 2024 încolo…

”Măi Ioane, Ionică,
Bostan mare, minte mică –
Nu mai deschide, bre, gura,
Că agiți Procuratura.”

Vă promitem noi că vom termina expunerile publice după ce avem convingerea deplină că toată populația județului va ști despre această speță și mafie județeană din cultura și presa Mercenarului Negru din Bukowina lui Invers.

Apoi, scoatem pamfletul, ghicitorile și epigramele, restructurăm, comprimăm, reiterăm și promovăm concentrat, pe rețelele de socializare, în limita unei raze de 120 km în jurul Sucevei, pentru a avea o mai mare siguranță că poporul votant din Bucovina… deja știe.

Și abia apoi vom exporta acest subiect, chiar și de o fi să ne coste mult, în plan național. Fiți convinși că avem deja și banii, de procese, puși deoparte… dacă justiția locală nu o fi, cumva, independentă! Iar apoi, murim de gât cu mafia banului public! Probabil, asta ne va fi menirea… și chemarea!

E o promisiune, clar, nu o amenințare! Să nu avem vorbe prin justiție… și să nu spuneți mai târziu că cine-cum-de ce nu v-am adus la cunoștință mai repede ca să luați măsuri…!

V-ați convins că nu ne vom opri din scris, avem materiale publicate zilnic, pe acest subiect, iar îndată se fac 2 luni de lașitate și lipsă de măsuri a conducătorilor de județ. Iar la ce documentare am făcut în 5 ani de zile, putem continua, tot zilnic, cu picătura, pentru DELIRUL unora și AUDIENȚA noastră, neinteresându-ne dacă ștabii o fac pe nevăzătorii. Nu pentru ei scriem și oricum vom duce mai departe ancheta noastră jurnalistică, indiferent de vreme, vremuri sau măăsuuuri, încă 4 ani! Avem expunere și front enorm de lucru. E promisiune…

”Și ce propuneți voi,
Apanaj neutru de net,
La ce-i bun un puroi
Și-un hoit de proclet?

E bun să-l îngroape o vită
Sub copită
Într-o balegă fermentată
Umflată…”

Articolul de azi, în forma și conținutul prezentat, se datorează și faptului că avem unele informații din interiorul clanului mafiot de nesimțiți! În mod normal, o parte dintre impostori trebuiau iertați, precum am promis ieri. Dar ne modelăm la ceea ce se vrea… adică scormonim prin arhive! La noi e mai ușor, scheleții sunt la voi, în dulap, dar cheia e tot la noi…

Atunci când vă apucă mila ori lehamitea, amintiți-vă, vă rugăm frumos, de  politically correct și atacurile suburbane la adresa unor doamne, domni, ierarhi bisericești, instituții, simboluri naționale – Click AICI!. O listă ce se va actualiza pe parcursul investigațiilor noastre!

→ Reamintim că articolele din rubrica ”Bukowina lui Invers” a Ziarul Dukatul Bukowina nu se adresează tuturor inculților și impostorilor, drept urmare vă invităm să părăsiți site-ul imediat ce începeți să constatați că sunteți manipulați ori vă izbiți frontal de un material prea minor pentru Dvs. Vă recomandăm să nu vă stricați calitatea vieții cu noi!

Pentru cei care cred că suntem niște impostori mediatici Click AICI!, pigmei ne-jurnalişti care se nutresc cu banii altora, şmecheri vag alfabetizaţi în pseudo-studii superioare, slugoi nepricopsiți, ratați ai Sucevei ori pleava submediocrităţii sucevene, și vor să pună mâna pe bardă, deranjați fiind, de ceea ce apare pe un amărât de site pe care nu-l citește nimeni Click AICI!, vă informăm:

 • Ducatul Bukowina (departament al ziarului SuceavaLIVE) invită toate persoanele care apar în materialele noastre de investigații să trimită un drept la replică ori puncte de vedere la sediul redacției sau pe adresa de mail ducatulbukowina@gmail.com în cazul în care consideră că anumite aspecte referitoare la domniile lor nu sunt adevărate ori conforme cu realitatea.
 • Pentru încurajarea și stimularea schimbului de opinii cu persoanele supuse investigațiilor noastre jurnalistice, vă anunțăm pe această cale că, dacă considerați necesar a avea un drept la replică transmis live, ne-am rezervat și spațiu de emisie la un post regional de televiziune, în zilele de luni și joi în intervalul orar 20,00-21,30. În cadrul acestor emisiuni dedicate anchetelor noastre va participa, pe lângă moderator, și un reporter al Ziarul Ducatul Bukowina.
 • Telefon contact ZDB pentru programări în emisiuni: +40750.838.231

Fiți cu ochii pe Noi, pentru că noi vi-i deschidem!

unii citesc și adorm.

alții citesc și se trezesc…

Spargem tiparele presei sucevene! Râdem și, în același timp, descoperim infractori!

Cu sprijinul: Mugur Ciumică, Marian Theresia Augusta

…și colectivul tehnic al Ziarului Ducatu’ Bukowina LIKE!

lista autori Bukowina lui Invers

siglă autori Bukowina lui Invers

Articol preluat din Ziarul Ducatul Bukowina. Citește mai mult pe … Click! ZDB

48 Responses

 1. CIRLIBABA

  OI DA VOI ACOLO LA SUCEAVA AVEȚI O ÎNTREAGĂ CARACATIȚĂ. IO AM CREZUT CA AVETI CU UNUL DE LA CULTURĂ DAR VOI AVEȚI CU TĂTĂ LUMEA

  Răspunde
   • atenisoaiei g

    Domnule Zizin, mulțumim pentru sinceritate. Dta nu poți fi bănuit de prostie, interes sau minciună, ci doar de exces de logică: ai observat că presa o ia pe arătură, ai generalizat și i-ai băgat pe toți în aceeași oală, pentru că vrei să fii, ca tot românul, unul care își spune public părerea. Adică un exprimac!. N-ai greșit față de obiceiul românilor de a se pricepe mai ales la ce nu se pricep (am auzit vorba asta și mi-a plăcut!) și a vorbi mai ales despre lucrurile la care nu se pricep. Mai departe însă, dacă vrei să eviți să te bălăcești în mocirla de tip Gâză, trebuie să-ți asumi efortul de a cunoaste realitatea. Pe noi nu ne afectează faptul că ne cataloghezi în necunoștință de cauză, dar pe dta te afectează: crești prost si-ți faci imagine proastă. Iar asta în timp ce avem probe că tot mai mulți români deschid ochii, se trezesc, judecă. Probabil și pentru că ne apropiem de împlinirea celor 40 de ani de rătăcire prin deșert. Viață bună și sănătoasă!

 2. Trebant

  Ce poti sa ceri de la Flutur și ministrul lui de cultură Gheorghiu? E normal să facă toate jocurile. Ei au procurori, au presă, au banii pe mână, au gunoi pe munte și în cap, acum au dat foc la monumentele istorice, pădurile le-au terminat cu finul lui Flutur de la Scweihoffer, contrabanda e în floare în localitățile cu primari liberali, cultura e sub papucii lui Gheorghiu și nașul Dâmbu. Totul a ajuns controlat de ei. Suceava a ajuns un județ plin de mafie și mafioți.

  Răspunde
  • Dudu

   Cum cee să ceri???? DEMISIA. în o țară civilizată la așa ceva se dă demisia. La noi ca la nimemi, stau ca maturoaiele pe scaune și semnează trei hârtii și încasează salarii nesimtite din taxele noastre

   Răspunde
  • Maestrul Orbovanu

   Drăgușanul? E eroul
   Ce-l poartă în slăvi ecoul,
   Cu opera lui și alura
   El ne-nalță incultura.

   Răspunde
   • Maestrul Orbovanu

    Dumneavoastră confundați eroul,
    Stimată Doamnă, cu boul –
    Cam tot așa cum el confundă cultura
    Cu ghiveciul, ciorba și murătura.

 3. Didina

  Prea multă corupție pentru o Bucovină așa de sfântă. Când îi vezi la tembelizor toți sunt așa sfioși harnici și curăți . Să faceți curățire de ăștia, nu trebuie să ajungem să o facem după ei. Baftă multă și curaj

  Răspunde
 4. F#SARACU

  ACU 3 ZILE MA IZBIT UNUL IN FAȚA LA ORIZONT. AM FOST LA POLITIE SI AM LUATO PRIN GURĂ. MAFIE MARE PESTE TOT IN SUCEAVA. CE AM VOTAT ASTA AVEM, BOGATI SI SARACI

  Răspunde
 5. Huooo

  Tot ce ați scris sunt niște minciuni. Voi sunteti niste jurnaliști plătiți să faceți asta. Sunt convinsă de acest lucru tocmai pentru că nu mai incetati cu denigrarile la adresa pnl și lui Flutur. Sunteti niste psd-isti comuniști platiti din banii lui Iliescu de la revolutie

  Răspunde
 6. un pilaf

  Bă da ăștia de la Scormonitorul sunt chiar peste tot. Au ajuns să stăpânească politicieni și magistrați. Chiar așa frică are omenirea de niște parliti care dau din condeiul lor ? Cei de la guvernare ziceau ca jos coruptia, afișau banere cu mafia de la sistemul de stat ia acum cât o ajuns la putere au uitat toate promisiunile din campanie. Cred că mass media e singura care poate scoate tara asta din debarasa de acum . Cand se va întâmpla asta Dumnezeu cu mila Nu se va ști niciodată cred

  Răspunde
 7. Ozana judecator

  Ăștia sunt aia de au înființat și un partid de plantat cireși la suceava. Ha ha ha

  Răspunde
 8. JJJJJ

  BRAVO! TOTUL ESTE ADEVĂRAT ȘI POATE FI ÎNTREBAT ORICE DIRECTOR, PRIMAR, CONSILIER ȘI POLITICIAN DIN JUDET. DOAR SĂ VREA JUDECATORUL SĂ-I INTREBE. DAR POATE FACEȚI CUMVA SĂ FIE ÎNTREBAȚI DE CE FACE ECHIPA DE LA MONITORUL. EDTE UNUL COMAN PLEATĂ LUNGĂ CARE A FOST LA ZILELE COMUNEI NOASTRE ȘI NUMAI MĂLAI VISA. NE LUA PE RÂND LA CÎRCOTELI. EU AM INREGISTRAT DISCUȚIA. PUN MAIL DE CONTACT

  Răspunde
  • g.c.

   Păi ne lăsam păgubași și noi, încât nu te mai așteptăm dacă ești așa de neștiutor! Credeam că Occidentul te-a învățat câte ceva.

   Răspunde
 9. coruptie generalizata si institutionalizata

  masoneria, cu toti pungasii din bucovina care s-au adunat acolo merita pusa la colt. sa-i vezi cum se gudura ticalosii cand se lauda-ntre ei ca au apartenenta nobila la masoneria discreta.
  auzi la ei, nobilimea.
  ce organizatie discreta?! poate organizatie concreta.
  la suceava este mafie pe fata, sustinere in haita, de peste tot unde sunt plantati membrii lor, ceea ce denota coruptie generalizata.
  ceea ce uneste aceste hiene lacome sunt banii si functiile de conducere din toate institutiile sucevene.
  este suficient sa pui o haina ponosita pe tine, sa faci oleaca pe niznaiul… si sa iei la pas toate institutiile din suceava. dupa doua saptamani constatarea este urmatoarea: tartorul este flutur, inconjurat de o haita de incompetenti si nicaieri n-ai intrare, daca nu cotizezi.
  piramidal, unde se strange malaiul?
  cine tine nomenclatorul cu preturile subterane pt. fiecare functie de conducere?
  la asta s-a ajuns in bucovina lu invers: coruptie generalizata.
  cum se face ca la instantele sucevene apar decizii inexplicabile care privesc persoane din anturajele lor oculte, politico-mafiote?
  cum se explica ca nimeni nu doreste sa ia vreo masura pt. stoparea coruptiei generalizate din suceava?
  oare tocmai la suceava s-a rasturnat caruta cu prosti ???
  trecand prin realitate, un lucru este cert: flutur este faraonul care apara bucovina de competenti, in favoarea incompetentilor, iar cazul dragusanu este doar varful aisbergului, privitor la oamenii promovati si sustinuti orbeste de flutur.
  nu conteaza adevarul, daca pe el il lauda ziarele zilnic, treaba-i buna…banul sa circule si dictatoru-i fericit.
  acest tovaras, faraonul caracatitei…tine cu dintii ca in suceava, dreptatea sa umble in continuare cu capul spart, coruptia si minciuna fiind famiglia lor.
  dar cine este tatal minciunii?

  Răspunde
  • gică

   Ioan Aurel-Pop despre țară

   ,,Au ajuns copiii să-şi facă idoli din cumpănaşi, pentru că nu mai au modele şi nu le mai cultivă nimeni

   dragostea de țară şi de eroii autentici ai României.

   Pentru Oscar 2021, Danemarca a trimis un film despre 4 profesori. Unul dintre ei predă muzică şi îi

   învață pe elevi cum să interpreteze şi să simtă până în suflet cântecele despre măreața istorie a țării lor.

   La noi, e ruşine să cânți aşa ceva. Şi am mari dubii că în România, pe undeva, se mai învață cântece

   despre patrie. Iar acum citesc că geografia şi istoria României stau să fie scoase din programa şcolară.

   Cine mai suntem noi, oameni buni? Ne dizolvăm încet, în acidul turnat de „sus”, de nişte iresponsabili,

   impostori cu Cv-uri pompoase, proşti cu aere sau vânzători de neam. Ne otrăvesc mintea, ca să uităm şi

   cine suntem, şi cum am ajuns aici, de parcă nu e nimic greşit în a fi pribeag. Fără o identitate clară. Al

   nimănui. Un diplomat taiwanez mi-a spus o dată: „Numai cine nu are țară înțelege cât de important e s-o

   ai şi să lupți pentru ea!” Noi avem o țară splendidă şi nu mai ştim cum să scăpăm de ea. Ruşine!!” –

   Președintele Academiei României

   6 martie

   Răspunde
 10. G.B.

  Încă de dimineață, kkt-ul, si-a inchis, ca până nu demult, site-ul s.ro. Prea târziu, poate să-i dea drumul înapoi… Asta dovedeste ca e instabil psihic, precum impostorul șef de clan. Ori e bărbat, ori kkt?

  Răspunde
  • Maestrul Orbovanu

   Una sau alta să-l iei
   Presupune să ai un temei,
   Iar pentru asta, înțeleg,
   Ar trebui să fie întreg…

   Răspunde
  • g.c.

   Înțeleg că această urare plină de sentiment este transmisă tuturor celor care v-au apreciat aici și în alte locuri ca ziariști și oameni de bine și de cultură deosebiți. Le transmitem tuturor admiratorilor urarea dv. Mai departe, desigur, asemenea.

   Răspunde
 11. B S U V

  Scriu comentariul pentru a 3 oara, vedem acum daca se publica sau nu.

  Reiau.

  1. Vorbiti ca de unde are Sandrinio Neagu bani, ca doar e angajat cu carte de munca si cu salariul minim pe economie. Macar e angajat. Stiti si voi, stimabililor, cati angajati fara carte de munca si fara contract au fost la SuceavaLive si la NestTV Channel. Cati cameramani si editori erau acum 4-5 ani fara carte de munca si la negru. Sunt convins ca si acum e la fel: aveti angajati fara carte de munca si fara contract, fara sa platiti taxele si impozitele pe salariu.

  2. Vorbiti de presa servita? Amuzant. Citeam in perioada de campanie electorala la parlamentare despre Codreanu si PMP de ziceai ca Ioan Bogdan Codreanu are rubrica la ziar. Cum ati zis si voi in articol, e de ajuns un singur exemplu.

  3. Vorbiti de santaj mediatic? Amuzant din nou. Imi aduc aminte ca ati scris un articol despre PMP si Dan Cristurean, candidat la primaria din Scheia. L-ati facut agramat, etc. El spunea ca s-a intalnit cu voi si ca a „rezolvat”. Si il cred.

  4. Vorbiti de linsaj mediatic? Amuzant din nou. Sigur stiti episodul de acum 5 ani cand redactorul sef de la NestTV Channel (Dana P.) a dorit sa isi dea demisia pentru ca nu mai suporta stresul provocat de Beldiman. Spunea Dana, cu lacrimi in ochi, cum era sunata de Beldiman in miez de noapte si ii spune ca nu a „dat” indeajuns in Flutur. Si ca trebuie mai mult. Si dai, si dai si dai. A ajuns in punctul in care nu a mai suportat si a ales calea „sa plece”.

  De acum, ma astept sa procedati cum spuneti ca procedeaza Dragusanul: sa puneti postatii sa dea cu hate.

  Răspunde
  • SuceavaLive

   Stimați domni Oancea, Avram și Neagu. Mințiți, ați scris prima dată! Iar când ați postat, vi s-a publicat. În rest să auzim numai de bine… Totodadă, numai succesuri(e), că am înțeles ce doriți… De măine…

   Răspunde
  • Tiberiu Beldiman

   Bre’ mucilagiilor, dacă aveți a vorbi cu domnul conf. univ. dr. Buzincu (nu cu cetățeanul buzincu) sau cu domnul jurnalist dr. ec. Beldiman (nu cu beldiman), găsiți calea corectă…

   Răspunde
   • atenisoaiei g

    Da!!! Corect.
    Ar cam fi timpul să reînvățăm noi, românii, să nu ne tragem de șireturi dacă n-am păscut porcii împreună. E vorba, în ideea asta, și de diferențele de vârstă, și de cele de poziție în lume sub mai multe aspecte, și de școlire și chiar de altele. Asta este la noi o boală care vine din egalitarismul comunist, dar care atunci nu s-a simțit. Culmea este că rușii, care ne-au infectat, au rămas imuni. Gazetarii obraznici și improvizați au băgat-o în circulație după 90 ca pe un fel de ”americanism”. Doar că noi nu suntem, cultural, americani și când imităm arătăm al naibii de rău. Cred, spre exemplu, că poți să ai orice să le reproșezi foștilor președinți, dar nu-i iei tam-nisam cu… Iliescu sau Constantinescu. Nici în cea mai populară și tradițională cultură românească nu există așa ceva. Măcar numele întreg dacă nu și funcția în cazul în care faci febră musculară dacă pui și un ”domnul” în față. Asa cere eticheta dacă te respecți. Dacă nu, ești Gâză și Sandrinio Neagu și nu numai!

  • Ziarul Ducatul Bukowina (ZDB)

   Puțintel tare pentru așa spioni de Tibet… Altceva? Ar fi de preferat să faceți și ceva materiale în Monitorul și pe Facebook, sau poate sesizați și organele, la o cafea tare… Noi zicem că merită…

   Răspunde
  • T.

   Ce dobitocie a unor corifei ai scrisului sucevean! Atât stiu, să amenințe cu ce ar ști ei despre alții…
   Adevărul e că atunci când te uiți la conferințele de presă la care se înghesuie precum moluștele și vezi ce nulități sunt – ce prapadiți intelectual au ajuns – prin ce întrebări adresează, te ia cu năbădăi. Pe ăștia din presa locală nu-i i-ar baga nici o multinatională serioasă în seamă, nicio entitate internațională, sunt părăsiți de creier și paradiți rău. De aia fac doar presă locală, și pe ici-colea mai zvârlă câte o mizerie și pe la național. Și la această Ligă o să rămână pe veci, cea locală, de șanț, de gropi de cartier, de crâșmă…

   Răspunde
  • Daniela Năsui

   Aș vrea să încep cu un salut…așa am fost educată….dar , de data aceasta mă abțin…sunt persoane care nici măcar nu au curajul să se prezinte, drept pentru care nu merită acest respect. Dacă v-ați propus și nu aveți de cine să vă ”agățați” în textele dvs…nu este cazul să vă legați de persoane sau firme pe care nu le cunoașteți. Și ca să înțelegeți mai bine:
   1. Având în vedere că nu vă prezentați, deci nu ne cunoaștem eu nu sunt ” Dana P” pentru dvs…din 2012 sunt Daniela Năsui și nu vă permit să mă tutuiți. Iar pentru că educația nu-mi permite, eu nu am să vă vorbesc la per tu.
   2. Faptul că tot din acel an lucrez la NEst TV Channel Suceava mă onorează( și lucrez cu CARTE DE MUNCĂ ca și colegii mei, care au lucrat sau lucrează).
   3. În privința ”demisiei” mele…vorbiți ca să vă aflați în treabă…toate locurile de muncă au și zile bune și zile mai puțin plăcute, dar de aici și până la a mă introduce într-un subiect care nu are legătură cu articolul prezentat, denotă maxime frustrări din parte dvs. Iar nominalizarea unei persoane de care m-aș fi plâns că mă deranjează…vă depășește. O cunosc , o respect și o voi face în continuare, contrar multor altor opinii exprimate în spațiul mediatic…și aici mă refer, pentru a fi foarte clară, la persoana Beldiman.
   4. Vă invit, dacă nu stăpâniți subiectul dezbătut în articolele publicate de colegii de la SuceavaLive , să nu vă bagați în polemici…până la urmă s-ar putea să vă găsiți nașul și să fiți dat în judecată…( e un sfat).

   Răspunde
 12. Gb

  1. Noi știm de unde are Sandrinio&Co bani, o să aflați și Dvs și doamnele Dvs. Terenurile vândute de Sandrinio sunt recente, greu si-a facut acte pe ele (noroc de…), iar noi analizăm ultimii 20 de ani.
  2. Ref. la Codreanu, întai să vă între bine in cap… domnul Codreanu, că nici el nu a păscut oile pe la aceleași facultăți cu voi. Deci, ref. la dl. Codreanu, da, am primit informații pertinente, factuale – așa se face presa. În schimb nu am primit bani, precum voi de la PMP și Andronache. Și nici amenajări prin grădină! Dovezile, degrabă…
  3. Nu cunoaștem niciun Dan Cristurean din Scheia și nici nu ne-am intalnit vreodată. Iar ce vă spune acest domn vouă este strict problema lui cu voi. Probabil v-a dat de înțeles că e dispus să vă dea vouă, ceea ce a și făcut, la fel de probabil. Multumim de informatie, sperăm că aveți și acte de mână incheiate, iar ref. la noi…mai încercați un loz…
  4. La NEst TV nu există nicio salariată/colaboratoare/cu sau fără CIM cu numele de Dana P. Redactorul șef este Năsui Daniela și lucrează la NEst de 7 ani, și tot acolo este și acum (bineînțeles cu CIM) și nu a ales să plece niciunde.

  Cu drag de Bukowina lui Invers

  Răspunde
  • B S U V

   Dureaza mult pana moderati comentariul? Ca l-am postat acum 20-30 de minute. Ori va supara si preferati sa nu.

   Răspunde
   • Tiberiu Beldiman

    Ceea ce ați scris Dvs face, cel mai probabil, parte din categoria SPAM, pe care o blochează platforma în mod automat. Cel puțin așa mi-au explicat colegii de la SVLive.
    Separat, dar nu în ultimul rând, vă transmitem că sunteți inferioară calitativ, dar chiar și cantitativ, nouă, fiind o persoană frustrată, limitată intelectual și profesional, cu apucături de Ion Pop al Glanetașului, adică caracterul pare modelat de statutul social și de sentimentul frustrării față de un babac care a risipit averea și față de toți „bocotanii” care îl disprețuiesc pentru saracia sa. Sărăcie intelectuală, financiară, dar și umană în cazul Dvs.
    De asemenea, mai aveți o mentalitate țărănească (țărănimea de la oraș), iar aparițiile Dvs în spațiul public sau ficțional reliefiază anumite trăsături psihice și morale definitorii, și anume firea impulsivă și viclenia (de exemplu, doriți a creea impresia că sunteți Sandrinio).
    De multe ori, cu excepția anumitor momente – interesul banului în Clan, acest Sandrinio este un jurnalist nu bun, ci foarte bun pentru presa locală și județeană. Tu, scorpie, nu vei ajunge la nasul lui, adică să scrii (bine și corect gramatical) nici dacă ar fi să pui burta abia de acum pe carte…
    Nu sunteți decăt o altă persoană sclavă a banului public (cu precărere Primăria, Sandu, Boliacu, DS, s.a.m.d.) drept pentru care nu doriți decât ”să nu ne spălăm rufele în public”, precum afirmați, deci vă doriți multă TĂCERE, ca Dvs și acoliții să prindeți CHEAG.
    Or, pe noi ne interesează exact aceste tipologii umane de jurnaliști și culturnici, respectiv cele care se tranformă în IAURT GRECESC folosindu-se de cheag-ul banului public curat-murdar ROMÂNESC, dăcă înțelegi ce zic… MARȘ LA EVENIMENT…. ca să-ți justifici contractul cu ….
    P.S. în situația ta, care faci parte din presa de kkt, îți impun, repet IMPUN, să vorbești cu domnul jurnalist dr. ec. Beldiman, tot timpul, până îți vei cere scuze și când am să-ți permit să mă tutuiești. Și doar atât. Nu sări calul, că te fac terci, cu finețe și acuratețe de doctor…!

  • B S U V

   NestTV nu a primit bani de la PMP si Andronache? Pai nu a fost Covasa sef de campanie? A fost pe moka?

   Răspunde
   • SuceavaLIVE

    Bună informația, nu am stiut. O să o verificăm și veți vedea material de presă cu ea, dacă se confirmă. Noi nu am avut contract cu PMP, precum Dvs. Nici n-am călcat pe acolo. Dar cunoșteți poziția și articolele deja, că ne-ați trimis Spăm-uit niște link-uri

 13. CRISTINA

  BĂ, IA MAI DAI IN MAMA DE PROSTI PE ASTIA DE LA SCORMONITORUL, AU DOVEDIT CE POT. O STIE TOT JUDETUL. NU INTRATI CU EI IN POLEMICI CA NU MERITA. MAI SUNT VREO 2 CUTRE DESPRE CARE AR MERITA SA CERCETATI, UNA E PRETENARA MUZICALA A LUI DRAGUSANUL, BORATA SCRISULUI DE LA INFORMATIA TA.RO

  Răspunde
 14. Flit la dragusanul

  Pe la Direcția de Statistică cand intrati? avem ceva probleme și aici. Este un mușuroi dar și un moduroi. De mușuroi va dau detalii pe mail. Iar moduroiul e unul ce se vrea a fi important cu nevastă-sa și cumnatul functionar la Curtea de Conturi. Nevasta e o panoramă ce scrie la Informatiata.ro, o clevetitoare a bunului simt. O figură de cal, mascul, contrafăcută la cap, proastă de bubuie, o lepră ordinară. Face o demagogie de rahat tuturor iar ea e un căcat intelectual. Golanul public de barbata-su se ocupa cu filmări și evaziunea fiscală. Ei sunt mai mulți în familie care fac același lucru. Toti savanții șomeri se ocupă mai nou de taxi și filmat la nunți. Sunt meseriile prostănacilor.

  Răspunde
 15. Corina

  Aici, azi, e o veritabilă mare învolburată. Poate că nu e rău. Asanare, a zis cineva!
  Felicitări!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.