La data de 07.02.2020, polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 15 Vatra-Dornei împreună cu reprezentanți din cadrul Gărzii Forestiere Suceava, la finalul activităţilor de control dispuse la o firmă  ce au avut ca obiect verificarea legalităţii achiziţiei de masă lemnoasă şi modul de operare a datelor in SUMAL, au constatat următoarele:

          Firma are sediul în Oraş Borşa, judeţul Maramureş şi are ca obiect principal de activitate debitarea și prelucrarea materialului lemnos, având punctul de lucru în comuna Ciocăneşti, sat Botoș, fiind administrată de către o femeie, din comuna Moisei, judeţul Maramureş.

           Cu ocazia controlului au fost efectuate verificări punctuale cu privire la stocurile faptice şi scriptice ale punctului de lucru fiind verificate şi modul de transport al materialului lemnos potrivit avizelor de însoţire.

            Față de socitatea prin reprezentant s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 3.000 de lei, iar ca măsură complimentară a fost confiscată cantitatea de 26,35 mc. cherestea tivită în valoare de 18.945, 65 lei şi sancţiunea contravenţională de 6.000 lei pentru încălcarea prevederilor art. 19, alin. 6 lit. m şi art. 21, lit. d din Legea 171/2010 M.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.