În perioada 1-3 august, la Muzeul Satului Bucovinean, se va desfășura ediția a XIX-a a Târgului meșterilor populari.

Directorul Muzeului Bucovinei, Emil Ursu, a precizat că la eveniment au fost invitați să-și expună meșteșugurile peste 100 de meșteri populari din toată țara. Lucrările impresionante ale acestora vor putea fi admirate pe aleile Muzeului Satului.

Festivalul va fi întregit de spectacole muzicale și de dans popular, afirmându-se faimoasa Fanfară Zece Prăjini și cântăreața Maria Ciobanu.

Prima zi a evenimentului, vineri, 1 august, va fi marcată de reprezentația Fanfarei din Stamate, precum și de cele ale artiștilor Diana Alexa, Ionuț Motrici, Mariana Maximiuc, Denisa Solcan, Laura Lungu și Robciuc Cătălin.

Sâmbătă, 2 august, iubitorii folclorului se vor putea bucura de un spectacol al grupului de dansuri „Stejarii din Sf. Ilie” și de recitaluri ale diverșilor soliști. Seara se va încheia pe acordurile armonioase ale fanfarei „Zece Prăjini”.

Duminică, ultima zi a Târgului Meșterilor Populari, publicul sucevean se va putea bucura de spectacolul „Dor de Cântec”, pus în scenă de Gabriela Teișanu, Ștefania Puiu, Alexandru Nuțescu, Celina Gheorghelaș, Ana Tonigaru, Cornelia Ștefan, Viorica Duceac, Patricia Gheață, Mădălina Candrea, Maria Știrbu, Nicoleta Hafiuc, Pamfil Roată, Alexandru Havriliuc și grupul de dansuri de la Câmpulung Moldovenesc. Seara și festivalul se vor încheia cu recitalul renumitei Maria Ciobanu.

targul-mesterilor-populari-2014

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.