Miercuri, 18 octombrie 2017, cu începere de la ora 19.00, Maria Răducanu, poate cea mai tulburătoare voce românească de azi, și Maxim Belciug, chitaristul Încântărilor, vin la Suceava, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, pentru a oferi publicului, în premieră, bucuria unei întâlniri cu live cu muzica lor atât de specială. O ocazie de neratat pentru suceveni, cu atât mai mult cu cât intrarea este liberă, evenimentul fiind co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.

„Faptul că nu exist, oficial, în calitate de cântăreață face parte din destinul meu. O vreme a fost un complex, dar cu timpul devine o virtute. Ar fi teribilism să spun c-o cultiv. Dar nu-mi mai cer de mult scuze pentru lumea în care trăiesc”, spunea cândva Maria Răducanu, într-un interviu. A cântat în multe țări, de pe 3 continente (Statele Unite, Franța, Germania, Marea Britanie, Portugalia, Albania, Suedia, Ungaria, Polonia, Cehia, Italia, Luxemburg, Nigeria, Gabon),vocea sa unică fiind apreciată pentru modul uluitor în care reușește să atingă miezul lucrurilor, devenind universală, dincolo de idiomuri, stiluri sau mode. Căci, așa cum scria Matei Florian undeva, „Maria Răducanu ştie să cânte tristeţea mai bine ca oricine altcineva, inflexiunile ei capătă parfumul deschiderii aceleia tipic ruseşti, intensitatea vibraţiei ei pare a fi totuna cu tânguirea, la fel cum armonia chitării lui Maxim Belciug poate fi atât de desăvârşită, încât să se confunde cu simplitatea şi curăţenia.”

Concertul de la Suceava face parte din turneul MUSICA POETICA, pe care cei doi artiști îl au programat în cursul lunii octombrie în cadrul unui proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Concertul începe la ora 19.00 și are loc la Teatrul Municipal „Matei Vișniec” Suceava, str. Dragoș Vodă nr. 1. Intrarea este liberă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.