„Maria, Regina României”, cel mai apreciat film românesc al momentului, va avea premiera la Casa de Cultură „Platon Pardău” Vatra Dornei, joi, 12 decembrie 2019, de la ora 18.00!

Biletele s-au pus in vânzare la casa de cultură, dar pot fi achiziţionate şi la intrarea în sală, înaintea proiecţiei. Preţ bilet: 10 lei.
„Maria, Regina României”, un film bazat pe evenimente reale, deschide porțile către partea nevăzută ori prea puțin știută a unui moment ce a marcat cu adevărat destinul unei țări ce se voia reîntregită.
Scenariul, riguros documentat, se sprijină pe informații din jurnalul Reginei, articole din presa vremii dar și pe declarații ale politicienilor acelor ani. Filmul prezintă zbuciumului unei regine ce se identifică cu durerea și nevoile unei țări aflate în război, în pericol de a-și pierde integritatea și granițele. Redă un moment istoric crucial, primăvara anului 1919 – Conferința de Pace de la Paris. Personaj cheie, iubit, controversat, dar și invidiat, Regina Maria a știut să-și folosească toate atuurile pentru împlinirea unui mare vis: România Mare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.