Marian Andronache, președintele organizației PMP Suceava, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că în mai multe localități din mediul rural candidații PMP pentru funcția de primar sunt supuși unor acțiuni de intimidare din partea primarilor în funcții.

„Acest lucru se întâmplă în foarte multe localități din Suceava și chiar aș vrea să atrag atenția primarilor în funcție și care vor candida în continuare, să lase aceste lucruri deoparte. A trecut perioada în care să intimidezi un potențial candidat, s-a terminat. Au trecut vremurile alea. Sunt un fel de baronași locali, care trebuie să înțeleagă că trebuie să lase locul altora, pentru că două, trei, patru mandate sunt suficiente. Dacă nu au făcut nimic în localitatea respectivă, este de ajuns. Trebuie să vină un alt primar, cu o altă viziune și care să poată să modernizeze localitatea respectivă”, a transmis Marian Andronache.

Președintele PMP Suceava i-a atenționat și pe președinții PNL Suceava, Gheorghe Flutur, și PSD Suceava, Ioan Stan, să încerce să își liniștească candidații, în caz contrar urmând să fie întocmite face plângeri penale împotriva celor care recurg la intimidări și amenințări.

„Trăim într-o Românie democratică, iar acest lucru nu mai este acceptat”, a conchis Marian Andronache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.