Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a anunțat miercuri, 7 octombrie, într-o conferință de presă, că majoritatea în Consiliul Local Suceava va fi făcută printr-o alianță cu USR-ul și nu cu PMP-ul lui Marian Andronache. Astfel, Ion Lungu a declarat că noul viceprimar al municipiului Suceava va fi Teodora Munteanu.

„În urma consultărilor pe care le-am avut cu organizația municipală și cu conducerea organizației județene, am decis ca majoritatea în Consiliul Local să o facem cu USR, din simplul considerent că estimăm în perioada următoare că guvernarea la nivel național va fi formată din PNL și USR. (…) În ceea ce privește viceprimarul, vreau să îl luăm de la USR, astfel, doamna Teodora Munteanu să fie viitorul viceprimar”, a transmis primarul Ion Lungu.

Trebuie precizat că pe parcursul campaniei electorale, liderul PMP Suceava, viceprimarul Marian Andronache, cel care a candidat din partea formațiunii politice pentru fotoliul de primar al Sucevei, a făcut mai multe declarații nelalocul lor și nu a ținut cont de sprijinul oferit și de înțelegerea de care a dat dovadă primarul Lungu, ținând cont că o bună perioadă din mandatul de viceprimar nu a fost la serviciu.

Din noul Consiliu Local vor face parte reprezentanți ai PNL, PSD, PMP, USR și Pro România. Potrivit rezultatelor alegerilor locale, PNL va avea nouă reprezentanți în noul Consiliu Local, PSD – 5 consilieri, PMP – 4 consilieri, USR – 3 consilieri și Pro România – 2 consilieri.

 

De ce rămâne Marian Andronache pe dinafară

 

În campania electorală de la alegerile locale, deși a făcut timp de patru ani echipă cu edilul Ion Lungu, Andronache s-a dezis de acesta și a lansat în spațiul public mai multe declarații acuzatoare la adresa primarului, precizând că Suceava trebuie să devină un oraș mai curat. Se pare că viceprimarul de la PMP a uitat că putea face lucrul acesta în cei aproximativ 20 de ani de când lucrează în cadrul Primăriei Suceava, mai ales că o perioadă foarte lungă de timp a fost șef peste Domeniul Public și mai apoi, de patru ani, viceprimar.

De reamintit este faptul că, în ceea ce privește activitatea viceprimarului Marian Andronache, Ion Lungu a declarat, într-o emisiune la SuceavaLive, că acesta nu și-a îndeplinit îndatoririle de serviciu, întrucât nu prea a fost prezent la birou.

Ceea ce a uitat Marian Andronache este că omenia este foarte importantă, mai ales că viața continuă și după alegeri și, din păcate pentru acesta, s-a dovedit că așa este. Acțiunile sale l-au plasat pe postul de spectator și au făcut posibilă întoarcerea sa la Domeniul Public, loc de unde își poate aduce aportul și poate face din Suceava cel mai curat oraș, așa cum a declarat în campania electorală.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.