Marian Andronache, viceprimarul municipiului Suceava, a făcut precizări în legătură cu adunările generale ale asociațiilor de proprietari, adunări care trebuie făcute până pe data de 31 martie.

„Fiecare asociație trebuie să își facă adunarea generală a proprietarilor, în primul trimestru al anului. Așa spune legea, până pe 31 martie, toate aceste asociații trebuie să își facă aceste adunări generale în care se discută tot felul de probleme, dar și se alege comitetul executiv, comisia de cenzori și se stabilesc salariile”, a declarat Marian Andronache.

Viceprimarul municipiului Suceava a spus că își dorește să participe la cel puțin 50-60 de ședințe de asociații de proprietari și că va puncta asociațiile unde sunt probleme cu președinții, cu administratorii și unde lumea dorește să schimbe ceva.

De asemenea, acesta a adăugat că sucevenii nu participă în număr mare la astfel de ședințe.

„Cetățenii nu prea participă la astfel de ședințe. Am participat și la ședințe cu 14 persoane. E păcat că lumea nu se implică. Toți spun «lasă că tot se aleg între ei și eu nu am ce căuta acolo». Nu este adevărat. Dacă ar participa, s-ar schimba multe și lucrurile ar merge mult mai bine”, a mai spus Andronache.

Acesta a adăugat și că locatarii trebuie să fie informați despre data și locul desfășurării ședințelor de asociații de proprietari.

„Este obligativitatea de a pune afișe pe casa scării, pentru informarea cetățenilor, când și unde are loc ședința de asociație de proprietari. Trebuie semnat și acel convocator, în sensul că dacă omului îi vine la ușă tabelul și îl semnează, știe pe ce dată va avea loc adunarea generală”, a mai declarat viceprimarul Sucevei.

Marian Andronache își dorește ca în fruntea asociațiilor de proprietari să fie și persoane mai tinere, persoane corecte, cinstite, care să nu fie certate cu legea și să asculte doleanțele locatarilor.

„Nu este o muncă ușoară, este o bătaie foarte mare de cap, este un stres permanent, pentru că lucrezi cu oameni, oameni nemulțumiți, oameni cărora trebuie să le explici foarte multe. Eu îi îndemn să stea de vorbă cu oamenii și le spun: «explicați-le și rezolvați-le problemele, pentru că sunteți plătiți din bani publici». Persoanele alese trebuie să fie corecte, cinstite, să nu fie certate cu legea și să asculte doleanțele locatarilor”, a adăugat Andronache.

Viceprimarul municipiului Suceava a precizat că, atunci când ia parte la adunările generale, verifică și registrele de reclamații și sesizări ale asociațiilor de proprietari.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.