Candidatul Partidului Mișcarea Populară pentru funcţia de primar al municipiului Suceava, Marian Andronache, a prezentat câteva din proiectele sale în ceea ce priveşte sportul şi activităţile de agrement din Suceava.

Marian Andronache, candidatul PMP pentru Primăria Suceava

„Voi face tot ce îmi stă în putință pentru a dezlipi copii din fața calculatoarelor, pentru a-i încuraja să facă mișcare. Pentru cei mici, cu vârste de până la 14 ani, vreau să modernizez cele 73 de locuri de joacă din Suceava, în așa fel încât să corespundă normelor europene și în fiecare cartier al municipiului să amenajez câte un loc de joacă de dimensiuni mari în care să regăsim și aparatură fitness pentru adulți, îngrădit, cu pază și program de funcționare”, a declarat Andronache.

Candidatul a subliniat că terenurile de sport din curtea școlilor generale și a liceelor aparțin comunității și le va reda cetățenilor din vecinătatea lor, astfel încât să poată fi folosite de copiii sau adulții din cartierul respectiv în afara orelor de curs și în weekend-uri.

„Sub conducerea mea, Primăria municipiului Suceava se va implica activ în organizarea campionatelor interșcolare și interliceale de fotbal, handbal, baschet și alte sporturi și premierea semnificativă a celor de pe podium”, a menționat candidatul PMP.

Construirea unor baze sportive intră în atenția sa însă, pentru început, își dorește să modernizez acele baze sportive existente care prezintă o stare de degradare avansată. „Cum să ne putem gândi la investiții extravagante dacă noi nu putem moderniza bazele sportive pe care le avem? Și aici mă gândesc la acoperirea patinoarului artificial și modernizarea clădirii administrative, la modernizarea ștrandului Ițcani pentru a deveni o bază sportivă ultramodernă”, a mai menționat Andronache.

Totodată, candidatul a precizat că dorește o echipă de fotbal de liga I și echipă de handbal în liga națională.

„Pentru acest lucru, vreau să modernizez stadionul Ițcani în așa fel încât să devină, împreună cu cel de la Liceul Sportiv, terenurile de antrenament ale echipei de fotbal, iar stadionul Areni va fi modernizat în așa fel încât să îndeplinească toate cerințele necesare obținerii licențierii pentru liga I”, a subliniat Marian Andronache.

Acesta a mai declarat că cel mai important obiectiv pentru activități de agrement pe care dorește să-l amenajeze în mandatul său este „Pădurea-Parc” din zona Șipote.

„Mă voi lupta până la capăt să obțin acel teren și sunt ferm convins că voi reuși să-l scot din zona intereselor imobiliare și să construiesc cel mai frumos parc din zona de Nord-Est a țării”, a conchis Marian Andronache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.