Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban a fost adoptată de Parlament. În acest context, liderul PMP Suceava, Marian Andronache, a subliniat  că România merită oameni politici loiali intereselor românilor. Și, în mod cert, românii meritau să își aleagă primarii în două tururi de scrutin.

„PSD, Ponta, UDMR et. co au îngropat definitiv revenirea la două tururi de scrutin. Primarii fără voturi, dar care adună voturi pentru baroni au fost salvați. Ne aşteaptă o perioadă de instabilitate politică şi posibilul început al unei crize economice. Peste toate, un circ politic continuu”, a explicat președintele PMP Suceava, Marian Andronache.

Acesta a adăugat că efectele moţiunii de cenzură sunt foarte proaste întrucât, nu vom avea alegerea primarilor în două tururi de scrutin. Practic, pentru a-şi atinge obiectivul anticipatelor, liberalii au făcut această concesie baronilor locali ai PSD.

„Există posibilitatea prăbuşirii rating-ului de ţară al României. Vor creşte costurile cu împrumuturile pentru finanţarea deficitului bugetar. Va exista o presiune asupra monedei naţionale. Puterea Executivă va fi abulică. Cu instituţii blocate, nu se vor lua deciziile necesare privind corecţiile bugetare atât de importante care trebuie făcute. Iarăşi ne facem de râs în plan extern. Liderii europeni se întreabă ce se întâmplă în România. Putem să ne luăm gândul de la Schengen sau renunţarea la MCV. Guvernul nu va mai avea aceeaşi forţă în negocierea alocărilor bugetare pentru România în exerciţiul 2021 – 2027 al UE”, a subliniat Marian Andronache.

Liderul PMP Suceava a precizat că tensiunea politică va creşte considerabil şi va alimenta problemele sociale. În loc să se discute despre un proiect de ţară unitar, bătălia se va ascuţi şi mai tare, iar românii vor rămâne divizaţi. De altfel, se blochează alianţele pentru primării, pentru că niciun partid nu va mai fi dispus să facă sacrificii cât timp parlamentarele şi localele vor fi suprapuse sau apropiate.

„Drumul înainte cel mai corect ar putea fi reprezentat de un nou Guvern cu o durată de viaţă clar delimitată şi cu mandatul organizării alegerilor parlamentare. Mingea este în terenul Preşedintelui legitim şi clar ales în urmă cu câteva luni. Importantă este celeritatea – să decidă ce trebuie făcut şi s-o facă repede”, a conchis Marian Andronache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.