Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, a cerut forțelor politice, Guvernului, tuturor celor responsabili că nu izoleze Suceava, deoarece nu este o soluție viabilă. Într-un comunicat de presă acesta afirmă că persoane publice ar trebui să lase deoparte acum strategiile politice și să încerce să ajute comunitatea suceveană.

 „Personal medical infectat, pacienți infectați, oameni izolați în casele lor, economie la pământ, angajați disponibilizați, antreprenori îngrijorați, bugetari speriați, școli și instituții închise. E o luptă continuă, pe toate fronturile, să facem față și să depășim cu bine coșmarul acesta. La fel ca în toată țara, la fel ca în toată Europa, la fel ca în toată lumea…și la Suceava, însă la noi ceva mai mult. Suceava a devenit cel mai mare focar de coronavirus din România. Suntem cu atât mai speriați, cu atât mai vulnerabili, trebuie să luptăm cu atât mai mult, avem nevoie de orice ajutor ni se poate oferi.

În situația dată, este revoltător cum unele “minți luminate”, persoane publice, care ar trebui să lase deoparte acum strategiile politice și să încerce să ajute comunitatea suceveană, să pună umărul pentru stabilizarea situației, lansează, în loc de asta, solicitări abominabile către Guvern.

Dan Barna, președintele USR, împreună cu alți parlamentari USR, solicită Guvernului să ia măsuri în cel mai scurt timp pentru transformarea Sucevei într-un exemplu de ‘așa nu’! Soluția pe care o propune dumnealui, incredibil de egoistă și de crudă, este izolarea municipiului Suceava și a județului Suceava.

Asta înseamnă ca toate drumurile către județ să fie închise, iar transportul public să fie oprit. Oamenii sanătoși și bolnavi, deopotrivă, să fie blocați în interiorul orașului, fără cale de ieșire. Nimeni nu intră, nimeni nu iese. Practic, carantinarea în masă, izolarea unui oraș înseamnă ca orașul respectiv să fie lăsat “să ardă”, boala continuă să se transmită, iar orașul, județul să fie sacrificat pentru a scăpa restul țării. Poate că asta a fost o soluție pentru orașul Wuhan din China, dar acolo era vorba despre un oraș de 11 mil. de locuitori, nu de un oraș de 100.000 locuitori cum este Suceava, situațiile sunt incomparabile”, a precizat președintele PMP Suceava.

Înca odată, USR-ul își arată mentalitatea de partid totalitar

Acesta a mai spus că USR-ul prin vocile sale arată că are o mentalitate de partid totalitar și le-a cerut liderilor acestui partid să se mute împreună cu familiile la Suceava.

„O condamnare la moarte a Sucevei vă doriți, dl. Barna, dl. Bulai? Vă propun un lucru, domnilor parlamentari USR: mutați-vă împreună cu familiile voastre în Suceava și apoi solicitați Guvernului închiderea orașului și a județului!

Mă întreb dacă băieții ăștia destepți din USR au stat de vorbă și cu organizația USR din Suceava și au luat decizia de a propune izolarea orașului împreună…Oare și Teodora Munteanu, candidatul USR la primăria Sucevei, este de acord cu închiderea orașului sau poate dumneaei a fost cu ideea? Oare și Dan Nichiforel, candidatul USR la presedinția Consiliului Județean, este de acord cu închiderea județului sau poate dumnealui a fost cu ideea? Rog conducerea filialei USR Suceava să-și spună punctul de vedere vizavi de ceea ce-și dorește conducerea centrală a USR cu privire la mun. Suceava și județul Suceava”, a declarat Andronache.

Liderul PMP i-a îndemnat pe suceveni să urmărească  documentarul “Epidemia de Coronavirus Wuhan 2019” (https://youtu.be/g4o3-yOY5dM) pentru a vadă ce înseamnă un oraș izolat.

 Andronache consideră că s-a ajuns prea departe, iar dacă nu le pot oferi sucevenilor soluții concrete să ăi lase în pace.

„Stop! Se ajunge prea departe!

Dacă puteți și vreți, ajutați-ne! Dacă nu, lăsați-ne în pace! Dar nu ne sacrificați!

Știm, din experiețele trecute, că Suceava și nordul țării în general nu se regăsesc pe lista de priorități a Guvernului, din niciun punct de vedere. Se știa că aici sunt cei mai multi români întorși din diaspora, cu preponderență din Italia, aeroportul din Suceava avea cele mai multe curse spre Italia, dar guvernanții au privit din nou cu indiferență spre Moldova, spre Suceava, așa cum o fac din 1990 încoace.

Trebuia gândit strategic, organizat, oferit sprijin pentru a putea preveni situația asta. Am fost lăsați de izbeliște și acum se arată cu degetul înspre noi.

Suntem români cu toții. Același lucru se putea întâmpla oriunde, în orice județ și spital din țară, în condiții similare. Este adevărat că situația a scăpat de sub control la un moment dat, am fost depășiți. Dar rezolvarea problemei nu este nici pe departe carantinarea orașului, respectiv a județului, și nici transformarea spitalului județean în spital COVID-19. Știu că, în acest moment, Prefectura, SJU și DSP depun eforturi pentru ca acest lucru să nu se întample. Încet, cu răbdare și nădejde, uniți, trecem și peste asta.

Oamenii au înțeles că trebuie să rămână în casele lor pentru a limita răspândirea virusului. Ne-au oferit ajutorul lor medici și personal medical din Iași. Trebuie aduse materialele de protecție necesare, testăm personalul medical, izolații, carantinații din acest focar întâi, nu din București. Problema se poate limita și apoi rezolva luând toate măsurile necesare de organizare, prevenție, depistare și tratare a bolii. Nu sacrificăm Suceava!”, a conchis președintele PMP, Marian Andronache.

 

3 Responses

 1. Popescu

  Da cu adevărat un om care se gândește si la oameni ….ca se pare ca in rest suntem abandonați…Cu toate că sunt focare peste tot in tara

  Răspunde
  • Vintila

   din Bucuresti pot venii materialele medicale ,doctorii si mangementul situatiilor de urgenta….daca doriti Chisinau/Cernauti este punctul dvs.,nu sint focare peste tot in tara dar nu sint testele necesare si nici o coordanare eficienta din partea Guvernului…stati in case,pastratii distanta fata de ceilalti si intr o luna poate se va mai calma situatia.Dumnezeu sa apere si ocroteasca Moldova,moldovenii si ROMANIA inclusiv BUCURESTIUL

   Răspunde
 2. Taxă de Flutur

  Pârcălabul din Suceava
  Periodic primește slava.
  Pădurarii clopuri scutur
  Adunând taxa de Flutur.

  Prin fost rai pădurăresc,
  Sat și-ocol mănăstiresc –
  Taie tot, ascunde cioate,
  Fiecare cât – cum poate.

  Flutur, deprins cu nectar,
  Stă mascat prin insectar.
  Solzii noștri nu se scutur
  Și plătesc taxa de Flutur!

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.