Marian Andronache, viceprimar al municipiului Suceava, urmare a unei importante negocieri la care nu și-a adus nicio contribuție,  și-a anunțat de curând candidatura la Primăria Municipiului Suceava. Motivul pentru care prezența sa la negociere nu a avut nicio importanță e simplu: un politician de talia liberalului Ion Lungu nu se încurcă cu personaje care mimează politica și  care, în definitiv, sunt doar simpli câini de circ, nici măcar de curse. 

În intervenția lungă și lipsită de conținut, în care a spus maxim două lucruri, dar care nicidecum nu-l ajută, a pomenit și de faptul că platforma sa electorală din anul 2016 (care, din nou, nu i-a aparținut nici aia, iar dumnealui știe asta) a fost „copiată” de primarul Lungu și de echipa sa. Știu, ați râde și dumneavoastră, dacă n-ați avea buzele crăpate.

Tot atunci, Marian Andronache a considerat că dacă zice, timid, extrem de timid, ceva de administrația actualului primar, câștigă puțin capital de imagine, de care, e drept, are nevoie ca plantele de la Domeniul Public de apă. Greșit! Prin această intervenția n-a făcut altceva decât să se autodenunțe!

Timp de 4 ani, dintr-o fericită negociere, după cum spuneam, Andronache a fost viceprimar, deci a avut toată libertatea din lume să propună proiecte privind infrastructura orașului. Putea să iasă să se plângă dacă acestea nu erau aprobate, însă blatul și înțelegerile nu i-au permis acest lucru.

Tot atunci Andronache a spus că nu le va promite sucevenilor roți panoramice, dar le poate promite că îi va scăpa de noroi, de străzi și parcări de pământ.

Cu un discurs demn de spații verzi,  Marian Andronache se luptă puternic pentru titlu de „cel mai slab viceprimar” sau cel mai „moale”, cum îi mai spun colegii de la centru.

„Într-o Românie care aparține de Uniunea Europeană, Suceava trebuie să se transforme într-un oraș civilizat”, a spus viceprimarul Sucevei. Acum întrebarea este ce a făcut Andronache în cei 4 ani, dacă de-abia de acum se apucă de promisiunile astea?

Și nu, domnule Andronache! Nu ne referim aici la funcțiile de consilieri personali pe care le-ați împărțit după bunul plac, al dumneavoastră sau al altor membri ai familiei dumneavoastră și nici la „combinațiile” pe care le-ați avut, așa „moale” cum sunteți!

Tot în aceeași conferință Andronache a mai scos pe gură ceva: că  în Suceava, în continuare, se face agricultură, ceea ce nu se mai întâmplă în alte municipii reședință de județ.

„În Suceava avem peste 700 de hectare care aparțin de Stațiunea de Cercetări și alte instituții pe care încă se mai face agricultură, tot felul de cercetări, terenuri pentru care nu se plătesc taxe și impozite la bugetul local. Și voi cere transferul la primărie a acestor terenuri, pentru că Suceava are nevoie de un parc industrial, de locuințe pentru tineri și locuințe sociale, de un spital de pediatrie și de investitori. Și pentru toate acestea avem nevoie de o astfel de locație”, a spus liderul PMP Suceava.

Practic, în traducere, dragi suceveni, acest personaj minte cât nu puteți dumneavoastră să credeți și sfidează orice urmă de inteligență doar  pentru a mai urca un procent la următoarele alegeri.

Există și un lucru bun la Marian Andronache: îi administrează mai multe persoane pagina de Facebook, iar în felul acesta, sucevenii nu trec prin chinul prin care trebuie să treacă cetățenii comunei Șcheia, de exemplu, din cauza candidatului PMP, Dan Cristurean, și Limba Română, totodată!

 

 

2 Responses

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.